• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Mütedeyyinlere yönelik saldırılar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde oturan ve daha önce defalarca tehdit edilen C.G. isimli mütedeyyin şahsın aracı, kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.

Arabasına daha önce de birçok defa saldırılar yapıldığını ve maddi zarara uğratıldığını ifade eden C.G, polislerin kendisiyle hiç ilgilenmediğini söyledi.

Esnaflık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden C.G, olayın dün akşam saat 18.45 sıralarında meydana geldiğini ve etrafta şüpheli halde dolaşan şahısları gördüğünü söyledi.

“Polisler beni umursamadı”
Polislerin kendisini hiç umursamadığını ve başından savdığını ifade eden C.G, “Dün akşam Huzurevleri mahallesinde bulunan evime gittim. Arabamı evimin önüne park ettim. Arabamı park ettikten bir saat sonra aşağı indim. Arabamın 4 tekerleğinin de bıçaklarla parçalandığını gördüm. Oradan polisleri çağırdım önce geleceklerini söylediler. Yarım saat sonra polisler beni arayıp, ‘arabanın fotoğraflarını çek, bize getir biz buradan tutanak tutalım’ dediler. Ben de sabah erken kalkıp karakola gittim. Sabah gittiğimde polisler benimle ilgilenmedi. Polisler bana, ‘Olayı başka polislere anlat, onlar hal etsinler. Seninle ilgilenecek olan polisler de şimdi burada değiller sen sonra gel’ dediler. Ben de yarın sabah gideceğim ama benimle ilgileneceklerini hiç düşünmüyorum çünkü daha önce hiç ilgilenmediler.” diye konuştu.

Patlatılan tekerleklerden dolayı bin TL ile bin 500 TL arası zarara uğradığını ifade eden C.G, patlatılan tekerlekler kullanılamaz hale geldiği için hepsini çöpe atmak zorunda kaldığını ifade etti.

“Müslüman halk sahipsiz bırakılmış”
Polislerin bölgede görevlerini yerine getirmediklerini ve mütedeyyin insanları sahipsiz bıraktığını belirten C.G, “Biz polisleri çağırıyoruz ama yine de gelmiyorlar. Halkı hiç korumuyorlar. 6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken katledilenlerin katillerini bile bulmadılar. Benim bu olayımla hiç ilgilenmezler. Arabama zarar veren şahıs benim canıma da zarar verebilirdi. Bölgede mütedeyyin olarak bilinen kişiler tamamen sahipsiz bırakılmış durumdadır.” dedi.

Polislerin halkı korumadıktan sonra bölgede herhangi bir işlevinin kalmadığını ifade eden C.G, “Polisler sadece kendi kurumlarını koruyorlar. Devletin vatandaşını koruması gerekiyor. Formalite icabı kendi karakollarında ve binalarında oturuyorlar. Yetkililerin bunları görmesi ve duyması lazım. Göstermelik olarak sokaklarda tur atıyorlar. Ama küçük bir taş atılsa hemen kaçıyorlar. Sürekli yasa çıkarıyorlar. Bu yasaların hiçbir geçerliliği yoktur. Formalite icabı yasalar çıkarıp halkın gözünde şirin görünmeye çalışıyorlar.” diyerek polislerin vurdumduymazlığından şikâyet etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir