• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
`Devlet Bağımlılara Sahip Çıkmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gençliğin maneviyattan uzak yetişmesine ve toplumda ahlaki bozulmanın artmasına neden olan uyuşturucu madde bağımlılığı, Diyarbakır’ın en önemli sorunları arasında yerini almaya devam ediyor.

Uyuşturucu maddelere bulaşma ve bu maddelerin sosyal hayata olan zararları hakkında İlke Haber Ajansı’na konuşan Diyarbakırlı eski uyuşturucu madde bağımlılarından Z. Ö, uyuşturucu maddelere ulaşımın oldukça kolay olduğunu belirtti.

“Arkadaşlarımızdan kötü örnek aldık”
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde oturan 19 yaşındaki Z. Ö, uyuşturucu kullanmaya başlaması hakkında, “Doğma büyüme Diyarbakırlıyım. Sokaklar bize hiçbir şey kazandırmıyor. Diyarbakır’da çoğu zamanım sokaklarda uyuşturucu kullanmakla geçti. Sokaklarda, arkadaşlarımızdan kötü örnek aldık. Kimse bize uyuşturucu kullanmayı öğretmedi. Sokakta büyüklerimiz içince biz de örnek aldık. Nasıl bir şeydir diye içmeye başladık ve bağımlı olduk. Bu maddeleri içtikten sonra eve gidiyor, ailemle hep sorun yaşıyordum. 3 yıl önce başladım kullanmaya. Şu an taşocağında çalışıyorum ve uyuşturucu kullanmıyorum. Bir daha da bulaşmak istemiyorum.” dedi.

“Bu maddelerin ortadan kalkması gerek”
Uyuşturucu kullanan çoğu kişinin aile içi sorunlarının olduğunu dile getiren Z. Ö, ailesinin uyuşturucuyu bırakmak için kendisine hep destek verdiğini aktardı.

Z. Ö, “Madde kullananların bazıları ailesel sorunlar nedeniyle sıkıntıdadır. Bazıları da maddi anlamda sıkıntım var diyerek bulaşıyorlar. Aslında madde bağımlısı diye bir şey yoktur. Bırakmak isteyen bırakabiliyor. Babam, dayılarım madde kullanırken hep yanımızdaydı. İçmememiz için ellerinden geleni yaptılar. Bu maddelerin ortadan kalkması gerek. Çünkü Diyarbakır’da uyuşturucuya ulaşmak çok kolaydır. Küçük çocuklar bile rahat bir şekilde ulaşabiliyor.” şeklinde konuştu.

“Devlet, uyuşturucu bağımlılarına sahip çıkmıyor”
Devletin uyuşturucuyla mücadele kapsamında madde bağımlılarına sahip çıkmadığını ileri süren Z. Ö, “ Uyuşturucu kullanmak kadar pis bir şey yoktur. Kimsenin içmesini istemiyorum. Bunu ancak devlet durdurabilir ama devlet, ‘Bize taş atmayın, ne yaparsanız yapın. İsterseniz esrar için, hırsızlık yapın.’ diyor. Bir gün iki polis ekibinin hırsızlık yapan bir çocuğu yakaladığını gördüm. Çocuğu ön kapıdan aldılar, arka kapıdan serbest bıraktılar. Devlet, bu konuda bize sahip çıkmıyor. Bunların sebebi devlettir.” diye belirtti. (Fikret Kavgalı / Hamza Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir