• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Terör rejimi buna da tahammül edemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1981 yılında ilk kez Mısır`ın Sina bölgesinden Filistin`e gelen 67 yaşındaki Norveçli doktor Mads Gilbert, 30 yılı aşkın süredir son yılları Gazze`deki Şifa Hastanesi’nde olmak üzere Filistinlilerin umudu oldu.

11 BİN KİŞİYİ TEDAVİ ETTİ

Ne zaman israil Gazze`ye bombalar yağdırsa Norveçli doktor hemen imdatlarına koştu. israilin son Gazze operasyonunda 50 günde 11 bin kişiyi tedavi etti. Ünlü haber kanallarına, gazetelere röportajlar vererek Gazze`de yaşanan insanlık dramını birinci ağızdan anlattı. israil `devlet terörizmi` yapıyor dedi.

GAZZE`YE GİRİŞİ YASAKLANDI

Tüm dünyada manşetlere çıkan, açıklamaları terörist Netanyahu`yu kızdırdı. Gilbert, Gazze operasyonundan sonra ülkesine döndü. Hayatını adadığı Filistin`den daha fazla uzak kalamadı ve yeniden dönmeye karar verdi. Şifa Hastanesi`nde başında bulunması gereken hastaları ve projeleri vardı. Her zaman olduğu gibi Erez sınır kapısına geldi. Fakat terörist israil çeteleri kendisine, `Yasaklı listesinde bulunduğunu, Gazze`ye girişinin Temmuz ayı itibarıyla ömür boyu yasaklandığını` söyledi.

Gilbert,`Ben bir doktorum. Yasadışı hiçbir faaliyette bulunmadım. israil yasalarına aykırı hareket etmedim. israilin bana verdiği 11 Kasım`a kadar geçerli vizem var` dese de askerlerin tavrı değişmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir