• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
Eğitim Bir-Sen Bingöl 4. Olağan Kongresi gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bingöl Şube Başkanlığı 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Kovancılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’un yanısıra çeşitli STK temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Eğitim Bir-Sen olarak bizler; Bürokratik oligarşinin, toplum mühendisliğinin ve jakoben yaklaşımların yerine millet iradesinin hakim olması için çalışıyoruz. Doğru işler yapmak kadar doğru yerde durmayı önemsiyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik işte bu duruşumuzdur. Onun için “kuruş değil, duruş sendikacılığı” diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve STK temsilcilerinin selamlama konuşmasının ardından tek liste ile girilen seçimin oylamasına geçildi.

Yapılan oylamada seçimi mevcut başkan Yunus Kava kazandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla mevcut başkan Kava, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak 4. dönem için yeniden güven tazelemiş oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Kava, kendisi ve yönetimine 4 yıl daha yetki veren tüm delegelere teşekkür etti. Başkanlık görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacağını belirtti. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir