• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
18 yaşından küçüklere bilet satanlara para cezası geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği tarafından çıkarılan “Çocuklara Yolcu Bileti Satışı Hakkında Yönerge” gereği, şehirlerarası otobüs terminallerinde, havalimanlarında, bunların acentelerinde ve bilet satış yerlerinde 18 yaş altı küçüklere aile veya herhangi bir yakınının izni olmadan bilet satanlara 189 TL para cezası kesileceğini açıkladı.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “18 yaşından küçükler seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek, çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edileceği, 18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığı tespit edilmesi halinde, derhal kolluk görevlilerine bilgi verilmesi gerekir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “18 yaşından küçük öğrencilere bilet satılması durumunda, firma yetkilisi tarafından satılan biletin uygun bir yerine “Öğrenci” olduğu işaret, yazı ya da kaşe ile belirtileceği, ancak şahısların 18 yaşından küçük olan çocuk öğrenci olması halinde, il dışında öğrenci olduğunu belgelendirebiliyor ise 1. madde esasları dâhilinde bilet satışı yapılacağı,  grup halinde gitmek istiyorlar ise okul idaresinin veya ailesinin bilgileri ve muvafakatleri var ise bilet satışı yapılacağı, bunların dışında genel hükümlerin uygulanacağı, bu hususlara uymayan kişilere kolluk görevlilerince 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca 189 (yüz seksen dokuz) Türk Lirası idari para cezası uygulanır.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir