• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Feshane'de Karlıova standına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Karlıova ilçesine ait yöresel yemeklerin yapılıp ikram edildiği stantta özellikle İçli Kömme katılımcıların büyük beğenisini aldı. Karlıova ilçesinde özellikle yapılan yöresel yemeklerden Tutmaç, Sir ve içli Kömme’nin tadına varan katılımcılar, yemekler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da ziyaret ettiği Karlıova standındaki izdihamı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kendilerine ikram edilen yemeklerin çok güzel olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı Veysi Bingöl’e ve Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin’e teşekkür ederek ilçenin tanıtımı için gösterilen çabayı tebrik etti.

İçli Kömme hayranlık uyandırdı
İlçenin yöresel yemeklerinden biri olan içli Kömme’yi gören İstanbullular ilk defa böylesi güzel ve değişik bir yemek algısı oluşturan Karlıova ilçesinin kendilerinde büyük bir yer edindiğini dile getirdiler. İçinde onlarca vitamin içeren kavurma, ceviz, üzüm, peynir ve pirincin içine yerleştiği hamur ile kapatılarak köz ateşinde pişirilip Feshaneye getirilmesi takdir topladı. Yapımı büyük emek isteyen yemeğin dört gün boyunca katılımcılara ikram edilerek ilçenin yöresel yemek lezzetinin tanıtımı yapıldı. Aşure gibi zengin vitaminleri içinde barındıran İçli Kömme’nin tadını alan katılımcılar, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl’e teşekkür ettiler.

Birer ton peynir ve bal dağıtıldı
Feshane için Karlıova’dan getirilen birer ton tulum peyniri ve çiçek balı, stanttı ziyaret eden katılımcılara hediye edildi. Karlıova bal ve peynirini tadanlar ise hayranlığını dile getirdiler. Stant içinde hediye edilen bal ve peynir zaman zaman izdihamın yaşanmasına neden oldu.

Feshane’de yarım saat Karlıova anlatıldı
Bingöl tanıtım günlerinin yapıldığı Haliç Kongre merkezinde Karlıova saati gerçekleşti. Saat 16. 00'da yarım saat boyunca süren Karlıova ilçesinin tanıtımını Belediye Başkan yardımcısı Sadri Bingöl yaptı. Karlıova Belgeseli ile açılışı yapılan Karlıova saatinde Bingöl Çobanları şiiri okundu.

İlçenin kültürel yapısı ve tarihi anlatıldıktan sonra Belediye Başkanı Veysi Bingöl sahneye çıktı. Kendisinin siyasetçi olduğunu ve konuşmasında kimseyi kırmak istemediğini söyleyen Başkan Bingöl, "Ne yazık ki kendimizi iyi tanıtamamışız. Biz medyada yer aldığı gibi sürekli şiddetin yaşandığı bir ilçe değiliz. Türkiye Bingöl’ü Bingöl de Karlıova’yı yeterince tanımıyor. Artık kendimizi tanıtma zamanı gelmiştir." diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin de, ilçeye yeni atandığını ifade ederek yaklaşık bir ay süre içerisinde Karlıova insanının mükemmelliklerini ve ülkelerine olan bağlılıklarını gördüğünü ifade etti.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir