• DOLAR 32.528
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2487.99
  • ...
PKK`lilerin teslim olmasındaki artış dikkat çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gün geçmiyor ki PKK’den kaçanlar, Şırnak’a gelip teslim olmasın. Şırnak Valiliğinden verilen istatistiklere göre 21 Mart 2013 tarihinden bugüne kadarki süreçte toplam olarak 445 kişinin PKK’den kaçtığı ve teslim olduğu belirtiliyor. Özellikle 4-5-6-11 ve 13 Kasım 2014 tarihlerinde seri ve gruplar halinde PKK’lilerin teslim olmaları dikkat çekiyor.

Silopi Habur Kara Hudut Emniyet Amirliğindeki görevlilerin, teslim olan PKK’lilerle ilgili işlem yapmaları günlük, rutin işlerin arasına girmiş gibi görülüyor.

Şırnak’ta son 15 gün içerisinde 44, son bir ay içerisinde de 108 PKK’li teslim oldu. 8’erli gruplar halinde Habur Sınır Kapısına gelen PKK’lilerin teslim olması, dikkat çektiği gibi birçok soruyu da akıllara getiriyor.

Özellikle PKK’lilerin 8’erli gruplar halinde teslim olmasının rutin bir hal alması akıllara, devlet ile PKK arasında bilinmeyen bir anlaşma mı var sorusunu getiriyor.
PKK’den kaçan 8`erli grupların askere kim veya kimlerin aracılığıyla ulaşıp teslim olduğu ise farklı bir soru…

Teslim olan PKK’lilerle ilgili hukuki sürecin başlatılıp başlatılmadığı ve teslim olanların akıbetlerinin ne olduğunun açıklanmaması ise daha farklı soruları da akıllara getiriyor.

Çözüm sürecinin sonunda PKK’lilerin topluma, sosyal hayata yeniden entegrasyonu için yasal bir altyapı oluşturulacakken neden PKK’liler teslim oluyor? PKK’lileri teslim olmaya iten sebepler nelerdir?

PKK`lilerin teslim olmasıyla şehirlerdeki olaylar arttı
PKK`lilerin gruplar halinde teslim olmasına paralel olarak PKK`nin şehir yapılanmasının şehir merkezlerinde hendek kazdığı ve bazı mahallelerde özerklik ilan ettiği yönündeki haberlerin artması dikkat çekiyor. Bu durum teslim olan gruplar, PKK`nin şehir yapılanmasını organize etmek için mi geliyor sorusunu da beraberinde getiriyor.

Başka bir değerlendirme ise PKK’lilerin Kobani’deki savaşa katılmak için teslim oldukları ve serbest kaldıktan sonra da Kobani’ye geçtikleri iddiasıdır.

Bir diğer iddia ise teslim olanların Maxmur Kampından kaçarak Kürdistan Bölgesel Yönetimine sığındıkları ve onların aracılığıyla Türkiye’ye teslim edildikleri yönündedir.

Evet, daha bunun gibi onlarca soru ve iddia sıralanabiliyor. Mademki bir süreç var ve bu sürecin sonunda da silahlar bırakılacakken tüm bu olanlar ne anlama geliyor? Neden teslim olanlar hakkında devlet tarafından tatmin edici açıklamalar yapılmıyor?

Sürecin başlamasından bugüne değin PKK’lilerin örgütten kaçmaları ve özellikle de son aylarda gruplar halinde kaçışların sürmesi ileriki günlerde daha çok konuşulacağa benziyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir