• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Uçakta rötara online takip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Türk Hava Yolları (THY) Atatürk Havalimanı`ndan (AHL) gerçekleştirdiği uçuş opersyonlarındaki hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini artırmak için `Uçak Çevrim Yönetimi` sistemini devreye soktu. Alt yapı hazırlıklarının tamamlanmasının ardından devreye giren sistem sayesinde bir uçağın kapı açıp kapatana kadarki bütün süreçleri (yolcu, yakıt, bagaj, ikrâm alımı ve temizlik) online olarak takip edilecek. Bu sayede oluşabilecek aksaklıklara anında müdale edilerek olası gecikmelerin önüne geçilecek ve verimlilik artırılacak.

Yeni sistemi SABAH`a anlatan THY İstanbul İstasyon Müdürü Çelik Sipahi, "Uygulama sayesinde sahadaki bir uçakta neler gerçekleştiğini görebileceğiz. Harekatçı koordinatörler operasyonu ayrıntılı olarak canlı takip edecek. Operasyonun uzamasına sebep olabilecek aksaklıklara anında önlem alacağız" diye konuştu.

DÖRT İSTASYONA DAHA KURULACAK

Uçağın zamanında çevrilmesinin zamanında kalkışa etki edeceğini vurgulayan Çelik Sihapi, "Zamanında kalkışa etki maliyetleri düşürecek. Performans artacak ve bu durum yolcu memnuniyetini beraberinde getirecek. Özellikle Atatürk Havalimanı`ndan ne kadar zamanında kalkarsak havalimanın tarifesi ve diğer kullanıcılar rahatlayacak. Herkese pozitif etkisi olacak. Rötarın neden olduğunu bilceğiz ve çözüm üreteceğiz" diye konuştu. Sipahi, sistemi Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir ve Antalya`da da hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kaynak : Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir