• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Hamas: `Esir Takasında 44 Lider Serbest Kalacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, israil`le yapılan esir takası anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Esir takasını şimdiye kadar gecikmesinin sebebinin Siyonist zindanlarda bulunan esir liderlerin durumu olduğunu belirten Ebu Ubeyde, ama sürdürülen kararlı tutum sonucunda israil`in bırakmaya yanaşmadığı zindandaki 50 liderden 44`ünün anlaşmaya dahil edildiğini söyledi.

Anlaşmanın Şalit`e karşılık 1050 Filistinli esirin serbest bırakılmasını içerdiğini belirten Ebu Ubeyde, "Esir takasında aslında Şalit`e karşılık 1050 kişi serbest kalıyor. Daha önce Şalit`in hayatta kaldığına dair verilen görüntüye karşılık salıverilen yirmi bayan esir bu anlaşmanın bir parçasıydı. Golan tepelerinden salıverilen üç esir de yine bu anlaşmanın bir parçasıdır" dedi.

Ebu Ubeyde ayrıca anlaşmayla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Hamas hareketi müebbet ceza alanları da gündeme aldı ve taleplerimizin yüzde 95`ini kabul ettirdi… Siyonist rejim 260 kişinin başka yerlere gönderilmesini isteyip bunda ısrar ederken, Hamas bu sayıyı 40`a indirmeyi başardı. Bunlar da birkaç yıl sonra vatanlarına geri dönecekler."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir