• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
Avrasya Maratonu Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen 15 kilometrelik Avrasya Maratonu`nun 33`sü 100 bin kişinin katılımıyla bugün yapılıyor. Birçok ülkeden atletlerin kayıt yaptırdığı maratonda, yerli ve yabancı 9 bin atlet yarışıyor. Yarışlar nedeniyle Boğaz Köprüsü ve bağlantı yolları saat 06.00`dan itibaren trafiğe kapatıldı.

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu`nda 42 kilometrelik maraton, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın verdiği startla başladı. Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden start alan maraton, Sultanahmet Meydanı`nda bitecek.

15 kilometrelik koşu da aynı saatte ve yerden başlayıp, yine aynı noktada sona erecek. 8 kilometrelik koşu ise saat 09.00`da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 600 metre gerisinden başlayacak ve Fındıklı tramvay durağı yanında bitecek. En büyük katılımın olacağı halk yürüyüşü de saat 09.30`da Altunizade Boğaziçi Köprüsü katılım noktasından başlayacak.

Atletler, Boğaziçi Köprüsü`nü geçip Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı`ndan Beşiktaş`a oradan sahil yolunu izleyerek Karaköy`e gelip, Galata Köprüsü`nü geçip Eyüp`e yönelecek. Feshane`den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı`ya yönelecek atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy`e doğru gidip aynı yolu geri dönerek Gülhane Parkı`nın içinden geçip Sultanahmet`e çıkacak.

Maraton nedeniyle sabah saat 07.00`den itibaren, trafiğe kapatılan yarış güzergahı saat 14.30`a kadar kapalı kalacak.

Uluslararası Atletizm Federasyonu tarafından belirlenen kategorilerde her yaş grubunda maratonda ilk 3`e girecek sporculara nakit para ödülleri verilecek. Dereceye giren atletlere ödülleri Sultanahmet Meydanı`nda verilecek.

42 kilometre 195 metre uzunluğundaki maraton koşusunda erkeklerde ve bayanlarda birincilere 50`şer bin, ikincilere 25`er bin, üçüncülere 15`er bin, dördüncülere 10`ar bin, beşincilere ise 8`er bin dolar para ödülü verilecek.
Türk atletler sıralamasında erkeklerde ve bayanlarda birincilere 20`şer bin, ikincilere 10`ar bin, üçüncülere 5`er bin dolar ödül verilecek.

15 kilometre yarışında erkeklerde ve bayanlarda birinciler 4 bin, ikinciler 2 bin 500, üçüncüler bin 500, dördüncüler biner dolar para ödülü kazanacak. Türk sporcu sıralamasında ise birinciler bin 500, ikinciler bin, üçüncüler 500`er dolar alacak. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir