• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
HİZMETSİZLİĞİN BEDELİ  İSTİFADIR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlahi rızaya hizmetin; şan, şöhret ve ünvan adına değiştiğini görmekteyiz. Dün hak için halka hizmet edenler hizmetkâr olanlar, bugün halk adına ideolojilerine, kurumlara, gruplara hizmet etmektedir. Tüm insanların ve insanlığın memnuniyeti peygamberler, sahabeler ve onların izlediği ve özlediği yol olan hak yolunun takipçileri, hak için halkın hizmetkârı konumuna inmeleri ve o mücadelede bulunmaları gerekmektedir.

Bugün halka hizmet konularına baktığımızda hak için halkı düşünenlerin ve o yola düşenleri görmekte zorlanmaktayız. Ya savundukları ideolojilerinin, derneklerinin, vakıflarının, partilerinin, takımlarının, kurumlarının vs. uzayıp giden düşüncelerinin esirleri olup verilen talimatların eri oluyorlar. Yâ da isim, ün veya unvanlarının köleleri oluyorlar.

Ülke ve il yöneticilerinin bu ve buna benzeyen yöneticilik anlayışları yukarıdaki tespitler üzerinde yoğunlaştığının açık birer delilidir.

Cumhuriyetin kurulmasıyla il olma statüsünü alan Hakkâri onlarca atanan ve seçilenle yönetilmesine rağmen hala belli başlı aynı sorunlarla karşılaşması yöneticilerin girişken, atılgan, çevik, atik, örnek olmamalarından; artık insanın umutlarını, gençlerin geleceğe olan güvenlerini ve ileriye yönelik düşünce ve projeleri üzerinde gevşemeye yöneldiklerini görmekteyiz.

Yıllar önce barajlar, havaalanı, yollar vaat eden ülkenin yöneticileri, verdikleri vaatleri, sözleri hala hiçbiri icraata çevrilmemiş. Emri altında bulunduğu şahsa verdiği sözleri hatırlatmayan, hatırlatmaktan korkan yürekli insanların olmayışı 21. yılda hala insanlığın en temel ihtiyacı olan yolların, suların bu denli bozuk ve vurdumduymaz yöneticiliğiyle yönetilmesi başlı başına apayrı bir utançtır…

Van –Hakkâri yolunun mesafesini düşürmek, virajlarını (dönemeç) kısaltmak adına başlatılan Berçelan yol projesini bir iki ihalecinin kucağına bırakıp sorgulamayan, kardeşim senin müteahhidin, mühendisin onca okulu dayanıklı arazi ve kaygan araziyi birbirinden ayırtmamak için mi okudu da seni heyelan bataklık alanlara çekti. Ödenekleri bitirilen yalnız yolu gözükmeyen yol ve benzeri sorumsuzluk, takipsizlik için ülke ne derece zarara gittiğinin merakını ve sorgusunu sormayan, köylere su havuzları projeleri için kaç müteahhit şu an vicdanları rahat, kaçı işinin hakkını verdi kaçını sorumlu olan yönetici denetledi. İl merkezinde başlatılan yol yapım çalışmaları neden ve niçin okul dönemine ve kış ayına sıkıştırıldı. Yoksa her zamanki gibi sezon bitti, yarım yamalak hizmet seneye, ödenekler yutuldu, umutlar başka ihalelerle başka bahara kaldı demek için mi?

Valilik tarafında yürütülen çevre yolu düzenleme çalışmaların biten bölümlerinde ( Şenler Otelin önünden Tekser girişine kadar) kenarlarda biriken toz, çamur ve kirlerin temizlemesinde neden pasif davranılıyor. Belediyemizin hiç mi yolları suyla temizleyecek araçları, temizliği denetleyen birimi yok.

Diğer illerin mezarlıklarında insanın ölesi gelirken neden bizim mezarlıklarımız bakımsız, sahipsiz, korumasız… Belediyemizin mezarlıkları ağaçlandırıp güzelleştirilecek birimi yok mu?

İster valilik, ister belediye, ister başka kurum veya kuruluş olsun yüklediği yükü taşımıyorsa, taşıttıracağı kurumu, şirketi, şahsı denetlemiyorsa buna hizmetsizlik denir. Hizmetsizliğin vebali de öte âlemde büyüktür.

Yıllardır balık misali su içinde yüzen Hakkâri halkının su hasreti neden bitmiyor. Bazı resmi kurumların suları kesintisiz akarken, vergisini aksatmayan halkın susuzluğu adaletsizlik değil mi? Halkına adeta petlerle su dağıtan bir yönetimin çevre temizliği, su faturaları, ruhsat izni vs.den alınan paraları nerelerde ne işlerde kullanılıyor halk adına niçin hizmete dönüşmüyor…

STK (Sivil Toplum Kuruluşları)her kesin ve kesimin ses çıkardığı konulara ses çıkarırlar. Niçin yıllardır bu halk üzerinde yapılan hizmetsizlik zulmünü görmüyorlar, görmek istemiyorlar. Sivil değilseniz sivil kelimesinden çıkınız. Sivil sivillerin her türlü hakkını savunur. Taraflı olmaz sessizlerin sesi olurlar…

Ya Rabbi! Hak için halka hizmet için gecesini gündüzüne katan Hz. Ömer misali yöneticiler başımıza taç eyle. Ya Rabbi! Halkının hak ettiği hizmeti halkının ayağına seren, kendisini bu vebal altında kalmamasına canu gönülden çalışan yöneticilerle yönetilmeyi nasip eyle…

Selam ve dua ile…

Abdurrahman Aşkan / doğruhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir