• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
`Eşimi kapsamasa da izzetli bir anlaşmadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Ebu’l-Heyca’nın eşi Ummu Abdisselam esir takası anlaşmasını değerlendirdi.

Siyonist zindanlarda bulunan esir komutan Şeyh Ebu’l-Heyca’nın eşi Ummu Abdisselam, esir takası anlaşmasının İslami Direniş Hareketi (Hamas) için büyük bir zafer olduğunu belirterek, takas anlaşmasının duyurulmasından sonra sevinçten tekbir getirmeye başladıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan esir komutan Ebu’l-Heyca’nın eşi şunları söyledi: “Anlaşma çok iyi düzenlenmiş. Esir takası anlaşmasını bekliyorduk, ama bu oranda olacağını ve bu sayıdaki esiri kapsayacağını tahmin etmiyorduk. Esirlerin üçte ikisinin ağır ceza alan esirler, hasta, yaşlı ve kadın esirler olması diğer sevindirici bir nokta. Fakat bunlar arasında en fazla dikkatimi çeken bayan esirlerdir. Çünkü bayanlar zindanda her türlü zulme, aşağılanmaya ve teröre maruz kalıyorlardı. Zindandayken gördüklerim karşısında "Nerede bu ümmet? Nerede bu Müslümanlar?" diyordum. Kadın esirlerin dövüldüğünü, midelerine tekmeler indirildiğini, vücutlarına tazyikli su sıkılıp metrelerce itildiklerini, yerlerde sürüklendiklerini, kollarının kırıldığını gözlerimle müşahede ettim. Allah’a hamd olsun zindanda hiç bayan esir kalmadı.”

Eşinin anlaşmanın dışında tutulmasını da değerlendiren Eb’ul-Heyca’nın eşi, “Doğrusu başlangıçta sarsıldık. Ama daha sonra direnişin son günlere kadar onu bıraktırmak için çok çalıştığını ama Siyonistlerin görüşmeleri kesip dosyayı kapatma tehditleri yüzünden mevcut sayıyla yetindiklerini anladık. Bunu görüşmelere katılan Hamas liderlerinden Şeyh Salih El-Aruri bizzat anlattı. Biz bencil davranmıyoruz. Allah’a hamdolsun anlaşmayla birçok esir bırakıldı. Her şeye rağmen anlaşma çok izzetli ve onurlu bir anlaşmadır” dedi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir