• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Geleceğin Mimarları Diyarbakır'ı konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda Diyarbakır’ın şehircilik ve mimari yapısına yönelik konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Murat Alökmen Mimarlık mesleğinin önemine vurgu yapan bir değerlendirmede bulundu.

Diyarbakır’ın plansal yapılanması hakkında açıklamalarda bulunan Alökmen, Diyarbakır’ın geçmişten bu yana bir yerleşim yeri olarak kullanıldığını belirterek, su kaynakları ve ulaşım açısından da kesişim yeri olduğunu söyledi.

Alökmen, yıllar içerisinde Diyarbakır’da yaşayan her kavmin kendi kültürünü yansıtan eserleri vermiş olmasına rağmen genel yapıyı bozmadıklarına dikkat çekti.

Dicle Üniversitesi Surların UNESCO’ya alınması için gerekli desteği verdi

UNESCO’ya aday olan tarihi Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin Dünya Miras Listesi’ne alınıp alınmayacağının 2015 yılının Haziran Ayı’nda belli olacağını ifade eden Alökmen, Sur içindeki Diyarbakır’ın ve Hevsel Bahçeleri’nin tarih içerisinde bazı sıkıntılar yaşamalarına rağmen günümüze ulaşmış olmasının önemli bir detay olduğuna vurgu yaptı.

Alökmen; “Dicle Üniversitesi’nden bilimsel alanda yardım alarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmek için 2012 yılında başlattığımız çalışmaların sonuna geldik. 2015 yılının Haziran Ayı’nda listeye alınıp alınmayacağının kararı verilecek. Dünya çapında bilinirliğin artması için bu listeye girmek çok önemli. Üniversitemiz bu noktada üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdi ve getirmeye de devam ediyor. Dünya Miras Listesi’ne girmek için ve sonrasında tüm sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve bilhassa akademisyenlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir