• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Denetimli serbestlik protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yıldırım Belediyesi ile Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Bürosu arasında kamu yararına çalışma cezası verilen hükümlüler ile ilgili protokol imzalandı.


Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nü ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, personele ve hükümlülere aşure ikram etti. Daha sonra kamu yararına çalışma cezası verilen hükümlülerin Yıldırım Belediyesi birimlerinde çalışarak cezalarını tamamlamasını içeren protokole imza atan Edebali, “Bursa Denetimli Serbestlik Müdürümüz Fatih Sancak ile önemli bir protokole imza attık. Protokol ile kamu yararına çalışma cezası verilen vatandaşlarımızın Belediyemizin park ve bahçe işleri temizlik işleri ve şantiyelerde çalışmasının önü açılmış oldu” dedi.


Kamu yararına çalışma cezalarının, suça karışmış kişilerin kamu yararına çalışarak cezalarını ödemeleri anlamına geldiğini ifade eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak bu vatandaşlarımızın topluma kazandırılmalarını önemsiyoruz. Bu nedenle Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde çalışacağız” diye konuştu.

Halen yaklaşık 8 bin hükümlü hakkında kamuda çalışma yaptırımının uygulandığını belirten Edebali, “Bu kişiler içinde ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar toplumun her kesiminden insan bulunuyor. Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz kamu yararına bu yaptırımı uyguluyor. Biz de bu konuda destek vereceğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir