• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
GAMED'den İsrail'e kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Medya Mensupları Derneği (GAMED), siyonist İsrail tarafından Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırıları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.  

GAMED Başkanı İbrahim Koçyiğit tarafından okunan basın açıklamasında, “Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen ve vahşetin her çeşidini uygulayan İsrail bu son saldırı ile haddini aşmıştır. Siyonist İsrail bu saldırı ile Müslüman kamuoyunun nabzını yoklamıştır. Müslümanlar için kutsal olan bu mekânda bir başka skandala daha imza atan İsrail, şiddete ve aşırılıkta sınır tanımamaktadır. Aksa içerisinde bulunan Kıble Camii`ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii içerisinde gezerek göstericileri tartaklamıştır.”ifadelerini kullanıldı.

İsrail’e verilen tepkilerin azlığına dikkat çekilen açıklamada, “Siyonist İsrail rejimi ne zaman İslam’a ve Müslümanlara yönelik bir vahşet sergilese, buna karşılık Müslümanlar da sokaklara dökülüp protesto yürüyüşleri, basın açıklamaları yapmakta ve bu barbarları kınamaktadırlar. Ancak, olay bittikten sonra herkes normal hayatına dönmekte ve bu işgalcileri gündemlerinden çıkarmaktadır.”denildi, tepkilerin devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Koçyiğit açıklamasının sonunda, “GAMED olarak Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenleyeceği, “Mescid-i Aksa`ya Sahip Çık" isimli kitlesel basın açıklamasına destek vereceğimizi belirtiriz.”dedi. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir