• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Kobani'de çatışmalar şiddetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında iki aydır devam eden çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Özellikle sabahın erken saatlerinden itibaren kentin birçok bölgesinde şiddetli sokak çatışmaları devam ederken yapılan karşılıklı top atışları da kentin üzerinde beyaz toz bulutu oluşturdu.

Çatışmaların günlerdir IŞİD’in yoğun saldırılarına maruz kalan Mürşitpınar Sınır Kapısının doğusunda yoğunlaştı. IŞİD tarafından atıldığı tahmin edilen havan topları Türkiye sınırına yakın bölgelere düşmeye devam ediyor. Özellikle bu gün çok şiddetlenen çatışmalar kentin her tarafına yayılmış durumda. Kentin hemen hemen her bölgesinde silah sesleri duymak mümkün.

Mürşitpınar Sınır Kapısının yoğun bombardıman altında olmasından dolayı Türkiye’ye geçiş için kullanılan Yumurtalık sınır bölgesinden geçişler Şanlıurfa Valiliği tarafından yasaklandı.

Yumurtalık sınır bölgesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, sınırda bekleyen bir grubu son kez Türkiye'ye girişine izin vererek bundan sonra girişlerin Mürşitpınar Sınır Kapısından yapılacağını söyledi. Günlerdir kullanılamayan Mürşitpınar Sınır Kapsının tekrar geçişlere açılması kapıdaki IŞİD tehlikesinin azaldığını gösteriyor.

Öte taraftan koalisyon uçakları kentin üzerinde yaptığı uzun uçuşların ardından kentin güneybatı bölgesinde bulunan IŞİD’e ait olduğu tahmin edilen noktaları vurdu. Öğle saatlerine doğru yapılan bombardıman sonucunda büyük bir toz bulutu kentin üzerini kapladı. Koalisyon uçakları bir saat aradan sonra da aynı noktaya çok yakın bir bölgeyi bombaladı. Koalisyon uçaklarının kentin güneybatı bölgesini bombalaması IŞİD’in güneybatı bölgesine de girdiğini ortaya koydu.

YPG’nin kontrolünde olan batı bölgesi çevresinde birçok aracın bulunduğu bir binaya havan topu isabet etti. Havan topunun isabet etmesinin ardından bölgede araçların hareketlilik yaşandığı görüldü. Havan topunun düştüğü bölgede saldırının ardından sokak çatışmaları başladı.

Kobani’de çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken sınırın Türkiye tarafında basın mensupları için Başbakanlık tarafından özel bir yer ayrıldı. Askerler tarafından korunan bölgeye Basın Enformasyon tarafından hazırlanan izin kartı alınmadan kimse alınmıyor. Kobani’ye hakim tepede bekleyen basın mensupları da zaman zaman tehlikeli anlar yaşayabiliyorlar. Öğle saatlerine doğru çatışmalardan seken bir merminin basın mensuplarının üzerinden geçmesi hareketli anların yaşanmasına sebep oldu.  (Emrah Deniz, Hüseyin İçli -  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir