• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
HDP`den acılı anneye ahlaksız teklif
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da, kandırılarak PKK`ye katılan bir kızını Hakkari`nin dağlarında, diğerini ise Kobani`de IŞİD ile çıkan çatışmada kaybeden Nafiye Karaer, “Bunlar dağa çıkartılacak çocuklar değildi” diye konuştu.

Karaer, kızı Tuğba`nın Türk Edebiyatı Bölümü öğrencisi olduğunu belirterek, “16 Mayıs`tan itibaren ortadan kayboldu, kızımı götürüp silahların hedefine koydular, 25 Ekim`de de Kobani`de YPG saflarında çatışırken öldürüldü” dedi.

``HDP`Lİ AYLA AKAT ATA`YI KOVDUM``
Karaer, kızı için HDP`nin tören yapmasına izin vermediğini belirterek şöyle konuştu: “HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata`ya gittim. Ona yalvardım `Allah rızası için kızımı getir` dedim ama hiçbir şey yapmadı. Kızımın ölüm haberi geldikten sonra Ayla peşimden Diyarbakır`a kadar geldi, kovdum onu.”

Karaer, 2012 yılında PKK`ye katılan büyük kızı Muhbet Karaer`in, Hakkari dağlarında girdiği çatışmada öldüğünü, onunkini yaşarken ikinci bir acıyla daha sarsıldığını belirterek, çocuklarının silahların hedefine konulduğunu vurguladı.

``NASIL BÖYLE BİR ŞEY İSTERLER BENDEN``
Diyarbakır`da çocukları örgüt tarafından kaçırılan ailelerin eylemine de katıldığını hatırlatan Karaer, “İki kızımı kaybettiğim için HDP yetkilileri tarafından iş teklifi yapıldı. Parti, iki kızımın ardından, `Bir yakınınızı getirin, belediyeye temizlikçi olarak alalım` dedi. Bunu benden nasıl isterler? İki çocuğumun kanı üzerinden nasıl böyle bir şey isterler benden?” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir