• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Kanalizasyon suyunun mağdur ettiği vatandaş yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yaklaşık 20 gün önce belediyeye ait kanalizasyon hattının tıkanması sonucu evi lağım suyu altında kalarak eşyaları kullanılamaz hale gelen Cem Kahraman, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı’na anlattı.

Evinin lağım suyu altında kaldıktan sonra defalarca belediyeyi aradığını ama kendisiyle ilgilenmediği iddia eden Kahraman, yetkililerin 3 gün sonra yapılan haberlerin ardından gelerek suyu tahliye ettiklerini söyledi.

Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Kızıltepe Kaymakamı’ndan Allah razı olsun; bize 2 bin TL’lik bir yardımda bulundu. Tabi 3 gün evin içinde kaldık, çocuğum hastalanınca ben ve eşim sığınma evinde birkaç gün misafir olduk. Daha sonra Artuklu ilçesinde ev kiraladım ama eşya yok. Eşya yardımı için Artuklu Kaymakamlığı’na gittim, ancak Kaymakam Bey’in korumaları beni görüştürtmediler. Bunun üzerine Ankara’ya gittim. Başbakanlık başta olmak üzere birçok kurumla görüştükten sonra Kızıltepe Belediyesi hakkında BİMER’e şikâyette bulundum. Daha sonra Artuklu Kaymakamlığına tekrar gittim, ancak bu sefer de görüştürtmediler. Bende Kaymakam Bey’in çıkmasını bekledim, daha sonra çıkınca kendisiyle görüştüm. Gelip eve baktılar ve sadece birkaç parça eşya yardımında bulundular. Benin gücüm yok eşya almaya… Okula giden bir çocuğum var ve hiçbir şeyi yok. Odaların hepsi boş, üzerimizdeki elbisemizden başka bir şeyimiz kalmadı. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir