• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
DÜ'de Kariyer Merkezi Modeli Çalıştayı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği ile bir Kariyer Merkezi Modeli Çalıştayı’ düzenlendi. Programda Ankara Üniversitesi Kariyer Çalışmaları Koordinatörü Prof. Dr. İlkay Savcı’da bir konuşma yaptı.

Üniversitenin kongre merkezinde düzenlenen çalıştaya, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır’daki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve işadamları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Bahar Burtan Doğan, çalıştayın detayları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

“Üniversite her tabakayı barındıran kurumsal bir yapıya dönüştü”
Ankara Üniversitesi Kariyer Çalışmaları Koordinatörü Prof. Dr. İlkay Savcı ise yaptığı konuşmada, Eskiden üniversite eğitimi dendiği zaman, sadece elit kesimin alabildiği bir eğitimin akla geldiğini, bugün ise üniversitelerin toplumun her tabakasına ve her sosyal gruba fırsat sağlayan kurumsal bir yapıya dönüştüğünü belirtti.

“Markalaşmış bir üniversite olmanın yolu, işgücü piyasasının bilgilerini edinmiş gençleri yetiştirmektir.”
Türkiye’de üniversitelerin öğrenci sayılarının oldukça arttığını, bu nedenle öğrencilerin istihdama katılmasında zorluk çekilmeye başlandığını kaydeden Savcı, “Eğer öğrencinizi istihdama katamıyorsanız, daha az tercih edilir bir üniversite oluyorsunuz. Tanınabilir ve markalaşmış bir üniversite olmanın yolu iş dünyasının taleplerine uygun ve işgücü piyasasının bilgilerini edinmiş gençleri yetiştirmektir.” dedi.

Çalıştayın sonunda Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, katılımcılara katkılarından dolayı plaket takdim etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir