• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Liseli öğrenciler siyerde yarışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi konferans salonunda yarışmayla ilgili açıklama yapan AGD Gaziantep Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı İsa İslam, yarışmadaki amaçlarının öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı hakkında daha hassas, daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yarışmanın bütün lise öğrencilerini kapsadığını ifade eden İslam, “Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi olarak; üniversite, lise kız erkek öğrencilerimize yönelik yurtlarımızla, İmam hatip lisesi öğrencilerimize yönelik medresemizle ve okul öncesi çocuklarımıza yönelik kreşimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu güne kadar birçok programı organize etmiş olduğumuz gibi bu günden sonrada gençlerimizin ahlaki yoksunluklardan kurtarmak için birçok programı planlamış bulunmaktayız.” dedi.

Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek dizilerle gençlerimizin ahlak ve maneviyatı tahrip edildiğini belirten İslam, “Ahlak ve maneviyattan yoksun bırakılmış gençler her gün daha fazla şiddet ve suçla gazetelerimizde, televizyonlarımızda haber olmaktadır. Bizler bu ifsad çalışmalarını, bu problemleri gençlerimize Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'yı (sav) tanıtarak çözeceğimize inanıyoruz. Sevgililer sevgilisini (sav) kendisine model olarak kabul eden gençler, efendimizden öğrendikleri ahlak perspektifinde, ailelerine ve ülkelerine daha faydalı hale geleceklerdir. Sevgili Peygamberimizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek bu katkı, bizim derneğimiz olarak en büyük bahtiyarlığımız olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Hz Muhammed'in (sav) hayatını okumasına vesile olmak istediklerini dile getiren İslam, “Öğrencilerimize, MGV Yayınları tarafından yayımlanan Dr. Mehmet Sürmeli hocamızın “Gaye İnsan Hz. Muhammed (sas)” isimli kitabı hediye edilerek bu kitaptan 20 Aralık 2014 Cumartesi saat 11.00 da tüm Türkiye’de aynı saatte Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda sınav düzenlenecektir. Sınav sonucu 31 Aralık 2014 Çarşamba derneğimiz tarafından düzenlenecek olan Mekke’nin fethi programında açıklanacaktır. Sınav sonucu dereceye girecek il birincimize umre, hediyesi verilecektir.” şeklinde konuştu.

Yapacakları sınava başvuruların geçen yıldan farklı olarak www.efendimizinizinde.com web adresinden 08 Aralık 2014 tarihine kadar yapılıp sonrada dernek merkezinden kitapların temin edildiğini ifade eden İslam, “İnşallah Gaziantep ilimizden gençlerimizden oluşacak yüksek bir katılımla bu yarışmayı gerçekleştireceğiz.” dedi.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir