• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
BEÜ'de Kalite Yönetim Sistemi Sertifika Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Rektörlük Toplantı Salonu’nda Akademik Birim Yöneticilerinin katıldığı törende konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yaklaşık bir ay önce kalite ile ilgili akademik birimlerin ISO 9001: 2008 kalite yönetim sistemi denetiminden geçtiğini belirtti.

Doğru, “Bir aylık süre içerisinde eksiklikler tamamlanarak bugün büyük bir mutluluk ile kalite belgelerini alacağız. Belgeyi almak tabiî ki büyük bir iş, fakat asıl önemli olan kalitenin sürdürülebilir olmasıdır. Daha önce kalite belgesini alan rektörlük birimlerimiz gibi akademik birimlerimizin de bu belgeyi aldıktan sonra çalışmalarını ilk günkü heyecanla devam ettireceklerine inanıyorum.” dedi.

ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi özel sektörde daha çok ilgi görse de son zamanlarda kurum ve kuruluşların bu konudaki çabalarının kendilerini sevindirdiğini belirten Baş Denetçi Orhan Sevinir, “Kurum ve kuruluşlarda insan odaklı hizmet prensibinden hareketle kalitenin bir yaşam biçimi olarak kabul edilmesi, kurum içi iletişim ve koordinasyon tekniklerinin geliştirilmesi, hizmet proseslerinde verimliliğin arttırılması, zamanın ve kaynakların etkin kullanılması yine verimli karar verme süreçlerinin işletilerek, sürekli iyileştirme prensibinin yaygınlaştırılması, problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin en temel özelliklerindendir.” diye konuştu.

Tören, kalite belgelerinin verilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir