• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Türkiye genelinde hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Muğla`nın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Muğla`nın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin doğusunun iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 4/16

İSTANBUL: Sağanak yağışlı 13/18

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14/21

ADANA: Az bulutlu ve açık 10/26

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 0/19

ŞANLIURFA: Az bulutlu ve açık 9/21

BATMAN: Az bulutlu ve açık 1/20

VAN: Az bulutlu ve açık, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer puslu ve sisli -2/11 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir