• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`den çuval eylemine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Jen Psaki’ye de günlük basın brifinginde aynı soru yöneltildi. Psaki, "USS Ross adlı geminin askerlerine yönelik saldırıdan derin rahatsızlık duyuyoruz. USS Ross, ABD ile Türkiye arasındaki uzun süreli işbirliği ve dostluğun bir göstergesi olarak İstanbul’u ziyaret ediyor. Barışçıl eylem hakkını desteklerken, bu olay barışçıl protesto çizgisini aşarak şiddete ve tehdide dönüşmüştür. ABD’li yetkililer Türk otoriteleriyle olayı araştırıyor” şeklinde konuştu.

Psaki, “Eylemin Türkiye’deki Amerikan karşıtlığı trendinin bir parçası mı olarak görüyorsunuz” sorusuna şu anda sadece bu spesifik eylem üzerinde konuştukları yanıtını verdi. Psaki, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor. Onlarla birçok konuda yakın çalışma içerisindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Donanması da İstanbul’da eyleme ilişkin yazılı açıklama yaparak, Türk yetkililer ve ABD Büyükelçiliği çalışanları ile olayı araştırdıklarını duyurdu. USS Ross’un İstanbul’a daha önceden planlanmış bir ziyarette bulunduğunu ifade edilen açıklamada, ABD askerlerinin herhangi bir yara almadan saldırganlardan kurtulmayı başardığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir