• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bir Mahalle eğer camisiz ise, bu felaket demektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinin Şehitlik Semtinde bulunan İmam Nevevi Cami’nin 2 aydan bu yana lağım suyu ile dolu olması üzerine cami cemaati ve mahallenin esnafı, İlke Haber Ajansı’na  konuşarak şikayetlerini dile getirdi.

“2 yıldır caminin sorunları var, ancak kimse ilgilenmiyor”

Diyarbakır Nevevi Camisinin yaklaşık 2 aydır perişan halde olduğunu belirten, cami cemaatinden Salih D., “Caminin içi lağam suyu ile dolmuş. Temiz halı kalmamış. Bu Mahalle 2 aydan beri ezansız  ve camisiz kalmış durumda. Uzun zamandan beri burada namaz kılınamıyor. 2 yıla yakındır caminin sorunları vardı, ancak kimse ilgilenmiyor.” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

“Şimdiye kadar bir yetkilinin bile gelip, inceleme yaptığını görmedik”

Cami İmam’ın da  konuya ilgisiz olduğuna değinen Salih D, “Cuma namazı kılmak için uzak mesafelere gitmemiz gerekiyor. Yetkililerin bu duruma el atması lazımdır. Bir Caminin bu halde olması utanç vericidir. Bir mahallede 3 cami inşa edilirken, 5 bin hanelik mahallemizde bir tek camimiz var. O da perişan halde. Şimdiye kadar bir yetkilinin bile gelip, inceleme yaptığını görmedik.” diyerek sitemlerini dile getirdi.

“Namaz kılacak yer bulamıyorum”

Mahallenin esnaflarından olan A.Z., “Namaz kılacak yer bulamıyorum. Belediyeden bize ve değerlerimize sahip çıkmasını istiyoruz. Camimizin bu hali herkesin ayıbıdır.” diye yakındı.

“Bir Mahalle eğer camisizse, bu felaket demektir”

Cami Cemaatinden asını vermek istemeyen yaşlı bir vatandaş ise, “Halimiz ortadadır. 2 aya yakındır camimiz bu haldedir. Bir mahalle ki, ilçe kadar büyük.  Ancak bir camisi bile yok. Bir tane var o da perişan halde. Bir Mahalle eğer camisizse, bu felaket demektir.” dedi.

“Belediyeler Kiliselere verdikleri değeri Cami’lere verse, böyle bir sorun çıkmaz.”

Mahalle sakinlerinden olan M.Nuri, “Yaklaşık 2 aydır camimiz lağam suyu ile dolu. Bu mahalle bir İlçe kadar büyük;  ancak camisi, bina bodrumunda bulunuyor. O da yetmezmiş gibi, su ile dolu. Bu yüzden bu camide namaz kılamıyoruz. Kilometrelerce yürüyerek uzak yerlerdeki camilerde namaz kılıyoruz. Müslüman bir ülkede, Müslüman’ların yaşadığı bir şehirde böyle bir rezaletin olması olacak iş değil. Belediyeler Kiliselere verdikleri değeri Cami’lere verse, böyle bir sorun çıkmaz. Ancak en iyi  hizmeti Kiliselere yapıyorlar. Camilere gelince, sessiz kalıyorlar. Camimiz yoktur. Yetkililerden bir cami istiyoruz. Müslümanların yaşadığı bir yerde cami olmaması, yine Müslümanların ayıbıdır. Yetkililerden gerekenin yapılmasını istiyoruz.”  diyerek, yetkililerden yardım istedi.   (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir