• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Maliki Döneminden Kalma 26 Komutan Görevden Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Başbakanlık ofisinden yayınlanan açıklamada, İbadi`nin Savunma Bakanlığı`nda 26 komutanı görevden aldığı, 10 komutanı da emekliye sevk ettiği bildirildi.

Görevden alınmaların nedenlerine ilişkin açıklama yapılmazken, söz konusu komutanlar arasında Maliki`ye yakın isimlerin olması dikkati çekiyor.

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enbar`ı IŞİD militanlarından temizlemek için izlenen strateji çerçevesinde İbadi`nin, 7. Bölük Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi`yi, Reşid Felih`in yerine Enbar Operasyon Gücü Komutanlığına atadığını söyledi.

Irak Temsilciler Meclisi`nde, Anbar`a bağlı Saklaviyye ve El-Secir bölgesinde IŞİD tarafından yaklaşık 300 askerin klor gazıyla öldürülmesi iddiasını araştırmakla görevli komisyon üyeleri, bazı üst düzey komutanların görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle askeri mahkemeye sevk edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Irak`ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir