• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
15 polis gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyetteki `yasadışı dinleme` soruşturması kapsamında İstanbul merkezli yedi ilde yürütülen operasyonda, şu ana kadar 15 polis gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 17 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma, müfettiş raporuna dayanıyor. Edirne ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlilerinin 2008-2014 yılları arasındaki işlemleri müfettişlerce incelendi. İnceleme sonucunda rapor hazırlandı. Raporda aralarında milletvekili, savcı-hakim, siyasetçi, üst düzey bürokrat, emniyet personeli ve basın mensubu da bulunan çok sayıda kişiyi, sahte belgelerle, ilgileri olmayan yasadışı örgütlerin üyesi olmak gerekçesiyle dinledikleri ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine aralarında emniyet müdürleri Halil Hilal Seyfi ve Özgür Nikbay`ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyon kapsamında gözaltına kararı verilen isimlerin, Tekirdağ İstihbarat Şubesinde görevli emniyet müdürü Halil Hilal Seyfi ve Edirne İstihbarat Şubesinde görevli emniyet müdürü Özgür Nikbay ile diğer emniyet görevlileri Burhan Akyüz, Oktay Gümüş, Vedat Akyüz, Onur Topal, Ülker Selvi, Fatih Atalay, Barış Doğrul, Hüseyin Kütükçüoğlu, Yusuf Engingör, Ünal Yıldırım, Osman Duru, Çetin Onaran, Kazım Özdemir, Ahmet Özdil ve İbrahim Arslan oldoğu belirtildi.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden Halil Hilal Seyfi`ye ulaşılamadığı, diğer şüphelilerden Özgür Nikbay`a ise annesinin rahatsız olduğu gerekçesiyle izin verildiği öğrenildi.

Yetki tartışması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetki çerçevesinde başka ilde operasyon yapamayacağı tartışmalarına savcılık kaynakları açıklık getirdi.

Operasyonun başka illerde yapıldığını belirten savcılık kaynakları, buna gerekçe olarak ‘şüpheli polislerin suça konu aldıkları dinleme kararlarının, İstanbul`daki Mahkemeler olmasını’ gösterdi. Suç yeri İstanbul olduğu için soruşturma ile yetkili savcılığın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olduğu bildirildi.

Kaynak: Al Jazeera  

Bu haberler de ilginizi çekebilir