• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İslam`ın öngördüğü bilim insanlığın kurtarıcısı olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, saat 14.00’da Batman Üniversitesi Konferans Salonunda “Bilim Din İle Çelişir Mi?” konulu bir etkinlik düzenledi.

Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlik, Musap Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İdeal Gençlik Topluluğunun üyelerinden Recep Özmen’in selamlama konuşmasıyla devam eden etkinlikte, Sevgi Müzik Grubunun okuduğu ilahiler duygulu anlar yaşattı.

“İslam bilimle barışık bir din”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Abdulhakim Sonkaya, Müslümanların bilim alanında çok sayıda eser ortaya koyduklarını belirterek, “İslam her konuda sözü olan bir dindir. Sadece bilim değil her konuda söz sahibidir. Batının İslam’dan korkması ve Müslümanları tehdit olarak görmesi Kur’an-ın bilimle olan barışıklığıdır. İslam’ın öngördüğü bilim insanlığın hizmetinde olan, dinle barışık bir bilimdir. İnsanlığa kurtuluş getirecek bu anlayış batının çıkara dayanan maddeci, din dışı bilim anlayışının sonunu getirecek. Batı bundan korktuğu için İslam ve Müslümanlara düşmanlık yapmaktadır.” Dedi.

Etkinliğin sonunda hediyeli çekiliş yapıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir