• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Hamas`tan Kararlılık Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Heniyye, Hamas`a yakınlığıyla bilinen El-Beyan adlı haber sitesinde yer alan açıklamasında, "Hamas olarak ulusal mutabakatın başarıyla tamamlanmasını istiyoruz ve hiç bir şeyin buna engel olmasına izin vermeyeceğiz. Üzerinde anlaşılan tüm dosyaların en kısa zamanda uygulanmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün düzenlenen anma töreninde bombalı saldırılardan Hamas`ı sorumlu tutarak "Hamas`la yaptığımız anlaşma üzerine kurulan milli uzlaşı hükümeti 2 Haziran`da yemin etti. Ancak Hamas, 12 Haziran`da Batı Şeria`nın El Halil kentinde 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırdı. Açık açık söylüyorum bunlar tesadüf değildir, bu tür çalışmalar yapılan anlaşmayı ve milli projeyi bozmak içindir. Hamas`ın bu çabaları, onların anlaşma ve milli birlik istediklerini yansıtmıyor ancak halkımız için ve Gazze`nin üzerindeki ablukayı kaldırmak için milli uzlaşıya bağlı kalmaya devam edeceğiz" demişti.

Gazze`de 7 Kasım`da eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım`da düzenlenmesi planlanan eski Devlet Başkanı Yasir Arafat`ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla`nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmıştı. Can kaybının olmadığı olaylarda evlerde ve platformda hasar meydana gelmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir