• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Şehid Hasan Çocuğunun Doğumunu Göremedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşlarınca Kurban Bayramının 4. Günü fakirlere et dağıtırken vahşice katledilen Şehit Hasan Gökgöz’ün çocuğu dün akşam ezanı vaktinde dünyaya gözlerini açtı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgüz, Şehit edilen oğlu Hasan’ın Salı günü akşam ezanı okunurken katledildiğini, Torunu Hasan’ın ise aynı gün ve saatte doğduğunu dile getirdi.

“Torunum Hasan doğduğunda 3 kere tekbir getirdim. Çünkü …”

Torunun doğum haberini aldığında 3 defa tekbir getirdiğini belirten Baba Mehmet Gökgüz, “Çünkü, babası da şehit edilirken 3 defa tekbir getirmişti.” dedi.

Mehmet Gökgüz, “Torunumu elime aldığımda ona ‘Senin baban nasıl fakir-fukaraya kurban eti dağıtıyordu ise, nasıl infak ediyordu ise, nasıl Allah yolunda canıyla ve malıyla mücadele ediyorduysa sende aynı onun gibi olacaksın inşallah. Onun gittiği yolda gideceksin; cümleleri ağzımdan döküldü.  Onu inşallah babası gibi yetiştireceğim.”  ifadelerini kullanırken duygulu anlar yaşandı.

“Oğlunun İslami kimliğinden dolayı katledildi”

Oğlunun İslami kimliğinden dolayı katledildiğini belirten Mehmet Gökgüz, “Bir Hasan giderse, bin Hasan gelir. Allah’a Hamd olsun ki, torunumun sağlığı yerinde. Torunum Hasan’ın doğmasıyla beraber akşam ezanı okundu. Ne hikmettir ki; Oğlum Şehit edildiğinde Salı günüydü. Akşam ezanı okunuyordu. Torunum doğduğunda da Salı günüydü ve akşam ezanı okunuyordu. Oğlum, Allah-u Ekber sesiyle beraber şehit olurken, torunum da Allah-u Ekber sesiyle doğuyordu.” ifadelerini kullandı.

Oğlunun şehadetiyle gurur duyduğunu ve bu durumun kendisi ve ailesi için büyük bir şeref olduğunu belirten Baba Mehmet Gökgöz, “Binlerce telefon ve binlerce tebrik aldım. Bunun ne kadar büyük bir şeref olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.” dedi.

Şehit Hasan’ın babasını ziyaret eden Hüda Par Bağlar İlçe Başkanı Mehmet Yurttaş ise, Kurban bayramın 4. Günü kurban eti dağıtan bu insanların vahşice katledildiğini söyledi.

Yurttaş, “Bu vahşetlere ortaklık yapan HDP, yarın bu memlekette söz sahibi olursa, gücü eline alırsa acaba insanları hangi edep üzere eğitecek ve yönlendirecek. İnsanları şiddete teşvik ederek mi? İnsanları birbirine düşürerek mi? Şiddeti yayarak mı? İnsanları şiddete adapte ederek mi? Böyle mi eğitecek insanları! Şahsen bunları çok merak ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 “Kürt Meselesi PKK ve HDP’nin davası değildir”

Hükümet’in 6 – 7 Ekim olaylarında yaşanan vahşetin üzerine gitmediğini belirten Yurttaş, “çok merak ediyorum. Acaba devlet bu bölgeyi bu Vandallara mı teslim etti diye. Herkesin bilmesi gerekir ki Kürt Meselesi PKK ve HDP’nin davası değildir. Şehit Ubeydullah’tan bu yana olayların failleri ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadı ve kimse yakalanmadı. Ancak, saldırı HDP’ye, yapıldığında 1 saatte yakalanıyor. Subaylara saldırılıyor.  Failler bir günde yakalanıyor. Emniyet Müdür’üne saldırılıyor. Anında yakalanıyor. HDP’nin ve Kandilin çağrısıyla işlenen bu cinayetlere buna rıza gösterenlerde ortaklar. Aynı şekilde Hükümet de gereken önlemleri ve üzerine düşen sorumlulukları yapmadığından dolayı suçludur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir