• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
HDPKK`nin Saldırılarına Maruz Kalan Vatandaştan Tazminat İsyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  6- 7 Ekimde Kobani bahanesiyle işyerlerine saldırarak adeta talan eden PKK/HDP’lilerin mağdur ettiği esnafa bir darbede terör tazminatı tespit komisyonundan geldi.

Olaylarda iş yerinin tahrip edilerek malının yağmalandığını ve kendisinin 12 bin TL zararının olduğunu belirten Esnaf Mehmet Erkuş, zararının miktarını çok açık bir şekilde ortaya koyan kamera görüntülerinin ortada olmasına rağmen bu görüntülerin ne polis ne de Kaymakamlık tarafından dikkate alınmadığını söyledi.

“12 bin TL ye karşı 620 TL veriyorlar”

Erkuş, “herkesin malumu olaylarda benim de dükkânım yağmalandı. Dükkânıma giren 7 kişi kasada bulunan paralar ve sigaralar başta olmak üzere toplamda 12 bin TL’lik malzemeyi alarak buradan çıkıp gitmişler. Aradan geçen bunca zaman sonra vatandaşın mağduriyetini gidereceğini sözü veren devletin banim mağduriyetimi gidermek adına verdiği para ise 12 bin TL ye karşı 620 TL’dir. Ben bu parayı kabul etmiyorum.” Diyerek kendisine ödeme yapılması için verilen evrakı yakarak yaşadıklarına tepki gösterdi.

“Komisyon böyle karar vermiş”

Yaşanan olaylar sonrası yaşadıkları mağduriyetin devletin bu tutumuyla iki katına çıktığını ve halkı mağdur etme konusunda devlet ve PKK’nin adeta beraber hareket ettiğini belirten Erkuş, “Oysa devlet vatandaşın mağduriyetini ödeyeceklerini söylemişti. Ben ne yapayım 620 TL’yi. Ben burada mağdurum. Ben küçük bir esnafım ve çok ağır bir maddi zararım var. Ben bunu dile getirdiğimde ise bana ‘Komisyon böyle karar vermiş’ diyorlar. Kim bu komisyon? Kime hizmet ediyor? Bunu anlamış değilim. Komisyon gelsin kameralardan baksın ve benin zararımı açıkça ortaya koysun. Komisyon böyle söyledi demekle olmamalı bu işler.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara yapılan haksızlığın bir an önce gidersinler”

Mağduriyetinin giderilmesini istediğini belirten Erkuş, yetkililere seslendiğini ve gerek kendisinin gerekse de oluşturulan komisyonun mağdur ettiği insanlara yapılan haksızlığın bir an önce gidersinler” çağrısında bulundu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir