• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
`israil bu alçakça saldırıyla haddini aşmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanlığı, israil askerlerinin Mescid-i Aksa`ya postallarıyla girmesini sert dille kınadı. Yapılan açıklamada, “israil bu alçakça saldırıyla Müslümanların kırmızı çizgilerini yok sayarak haddini aşmıştır.”denildi.

“Siyonist rejimin bu düşmanca tavrı kabul edilemez”
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist israil, Mescid-i Aksa’ya en çirkin ve alçakça saldırısını gerçekleştirdi. Mescidin mihrabına necis postallarıyla giren siyonist askerler, cami içerisindeki Kur`an-ı Kerim’leri yerlere savurarak İslam`ın kutsallarını ayaklar altına aldı. Duruma tepki gösteren onlarca Filistinliyi de yaraladı. Kazılarla mescidin altını oyan, etrafını Müslümanlardan izole ederek adım adım Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal etmeyi tasarlayan siyonist rejimin bu düşmanca tavrı kabul edilemez. Yapmış olduğu bu alçakça saldırıyla Müslümanların kırmızı çizgilerini yok sayarak haddini aşmıştır. Siyonist rejim yaptığı alçaklığı Allah’ın kitabı Kur’an’a karşı yapıyor.”dedi.

“İslam dünyasının tepkisizliği utanç verici boyuttadır”
Siyonistlerin bu saldırıyla çok tehlikeli bir sürecin fitilini ateşlediğinin altını çizen Özaslan, “Siyonist israil, İngiltere Avam Kamarası ve İsveç’in Filistin’i devlet olarak tanıması sonrasında gelecek adımların endişesini taşıdığından Mescid-i Aksa’ya saldırarak Kudüs’ün statüsünün Yahudi olmasını sağlamaya yönelik iğrenç bir girişimde bulunmuştur. Irak, Suriye gibi İslam beldelerinde derinlemesine süren savaş ve kaos, Mısır, Yemen ve Libya’da gerçekleşen darbeler,  siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik terörist girişimde bulunmasını daha bir cüretkâr kılmıştır. Siyonist israil’in yaptığı bu barbarlığa karşı İslam dünyasının tepkisizliği ise utanç verici boyuttadır. Şimdi harekete geçilmezse ne zaman harekete geçilecek? Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın hürmeti için bugün ayağa kalkılmazsa işgal edildikten sonra mı ayağı kalkılacak? Batılı şer odakların güdümüne girerek darbecileri destekleyen Suudi ve Körfez Arap rejimlerinin Filistin davasına ihaneti, işbirlikçi bu rejimlerin İslam ümmetiyle artık bir bağlarının kalmadığı gerçeğini de ortaya çıkarmıştır.”ifadelerini kullandı.

“Biz yiğit bir Peygamberin ümmetiyiz”
“Hür Dava Partisi Gaziantep İl Başkanlığı olarak Müslüman halkımıza sesleniyoruz” diyerek açıklamasını sürdüren Özaslan, “Biz zayıf olduğumuz için değil, gücümüzün parçalanmasından kaybediyoruz. İhtilaflara son veriniz. Artık Müslümanların kendi aralarındaki ihtilafları, görüş farklılıklarını bir kenara bırakıp vahdet çizgisinde birleşme günüdür. Silahlarınızı siyonistlere çevirin. Bu gün Ortadoğu’da Müslümanların kanı oluk oluk akmakta, İslam ümmetinin enerjisi tüketiliyor. Silahlarınızın hedefinde neden Siyonistler yok. Biz birbirimizin kanını dökerken onlar namusumuza el uzatıyor. Şunu özellikle belirtmek istiyoruz. Zalimler suçlu olduğu kadar, ihtilaflara sebep olanlar da onlar kadar suçludur. Bizim kitabımızda diz üstü çökmek yoktur. Biz yiğit Peygamberin ümmetiyiz. O Peygamber Müslümanların izzeti için İslam’ın tüm gücünü seferber etmiştir.”diye belirtti.

Özaslan açıklamasının sonunda, “Hür Dava Partisi Gaziantep İl Başkanlığı olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağımızı ve onlar için her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu belirterek halkımızı Peygamber Sevdalıları Platformunun Cuma günü yapacağı kitlesel basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.”ifadelerine yer verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir