• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Batman'da 24 kilometrelik yol asfaltlanmaya başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da 2012 yılında yapımına başlanan ve trafiğe açılan Kantar Köprüsü ile Kayapınar (Aynkaf) Beldesi arasında yapılan 24 kilometrelik 2 il, 3 ilçe ve 30 köyü bağlayan yol, İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanmaya başlandı.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren İl Özel idaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Sait Üner, “Asfaltlama çalışmamız, Batman merkezi, Gercüş’ün Kayapınar Beldesine bağlayan bir yol güzergâhımızdır. Oradan da Mardin yoluna bağlayan bir güzergâhtır. Bizim toplamda yaklaşık 24 kilometrelik yaptığımız bir yol güzergâhıdır. Şuanda asfaltlama çalışmasına başladık. Hava şartları iyi olursa bu yılsonunda bitirmeyi düşünüyoruz. Gercüş ilçemiz, Batman merkez, Midyat ilçesinin köyleri, Savur ilçesinin köyleri, şuanda 3 ilçeyi ve 2 ili ve 30 köyü birbirine bağlayan yolda asfaltlama çalışması yapılıyor. Eskiden Batman’dan Kantar Köyüne gelebilmek için 150 kilometrelik bir yol kat ediliyordu. Şuanda Batman merkezden 15 kilometreye kadar düştü. Bu yeni yapılan yol sayesinde 150 kilometre olan Batman-Mardin yolu da şuanda 105 kilometreye inmiş oldu.” diye konuştu.

Üner, asfaltlama çalışmalarının iki tabakadan oluştuğunu ve yaklaşık 8 metre genişliğinde sıcak asfalt yaptıklarını söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir