• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Kadınlara soba zehirlenmelerine karşı eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca, Kadın Kültür Merkezlerinde kadınlara yönelik düzenlenen seminerde, olası yangınlarda karbon monoksit zehirlenmelerine karşı yapılması gerekenler, Sinevizyon eşliğinde uygulamalı olarak gösterildi.

Çeşitli sunumların ve bilgilendirmenin yapıldığı seminerde, kış aylarında yakılan sobalardan dolayı yaşanan olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefleyen İtfaiye’nin bu seminerlerine kadınlar ilgi gösterdi.

Kadın Kültür Merkezlerinde, soba zehirlenmeleriyle ilgili bilgilendirme semineri yaptıklarını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, “Vatandaşlara bu konularda daha duyarlı olmalarını, sobayı tamamen söndürerek uyumalarını ve üzerine herhangi bir ilave eklemeleri hakkında bilinçlendirme semineri düzenledik. Kömür ve odun alırken, TSE’ye uygunluğunu olmasını ve yetkili bayilerden almasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca bacaların temizlenerek gerekli önlemlerin alınmasını öneriyoruz.” dedi.

Yangın ve soba zehirlenmelerine karşın 7. seminerini kadınlara veren İtfaiye Daire Başkanlığı, eğitim seminerlerine devam edecek. (Hüseyin Sarıkuş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir