• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Sağlık- Sen'den Yavuz Baştuğ'a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Demokratik Sağlık Sen Bursa İl Başkanı Kemal Uzun yazılı bir açıklama yaparak Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Operatör Doktor Yavuz Baştuğ’u desteklediğini ve sendika olarak sonuna kadar da yanında olacaklarını bildirdi.

Demokratik Sağlık Sen Bursa İl Başkanı Başkan Uzun, sağlıkta dönüşüm programı gereği Kamu Hastaneler Birliği kurulduğunu hatırlatarak, “Her yeni oluşumda ve yeni yapılandırmalarda olduğu gibi kamu hastaneler birliği kurumunun kurulumu da elbette ki sancılı idi. Tüm Türkiye ‘ de olduğu gibi Bursa ‘da da bu dönüşümün sağlık çalışanlarına ve halkımıza ne şekilde yansıyacağı ve özellikle kimlerin bu yeni kurulan kurumların başına getirileceği merak konusu olmuştu. KHB (Kamu Hastaneler Birliği)kurulup Bursa ‘ya kimin atanacağı belli olup Op. Dr. Yavuz Baştuğ ismi açıklanınca herkes gibi bizlerde yadırgadık. Bursa’dan olmayan, Bursa’yı tanımayan bir idareci Bursa sağlığına ne katabilir, ne kadar başarılı olabilir dedik.”dedi.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Operatör Doktor Baştuğ’un, Bursa sağlığına yön vermek için kolları sıvayan kendisine kalfa gözüyle bakanlara nasıl bir usta olduğunu gösterdiğini belirten Uzun, “Sayın Op. Dr.Yavuz Baştuğ az zamanda çok büyük işler başardı. Sağlık en temel insan hakkıdır gerçeğinden yola çıkarak bu hakkın gereği neyse onu yapmak için tüm sağlık personeli ile el ele vererek birlik içerisinde güzel Bursa’mıza yeni Türkiye’nin yüzüne yakışacak biçimde sağlık hizmetini getirdi. Zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşandı elbette. Demokratik Sağlık Sen Bursa İl yönetimi olarak bizlerde yanlış olduğunu düşündüğümüz konuları kendisine ilettik, doğru olduğunu düşündüğümüz konularda ise destekçisi olduk. Gerek sağlık hizmetlerinin sunumu gerekse sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik fikirlerimizi paylaştık kendileriyle.” ifadelerine yer verdi.

Genel sekreter Operatör Doktor. Baştuğ’un zorluk ve güçlüklere, aleyhine kurulan onca ittifak ve oyunlara rağmen Bursa sağlığına, Bursa halkına büyük hizmetler ettiğini söyleyen Uzun, “İki yıl gibi çok kısa bir sürede il merkezindeki hastanelerimize ve ilçe hastanelerimize kazandırdıklarını görmemek kendisine yapılabilecek en büyük haksızlıktır diye düşünüyoruz. İnegöl ve Mudanya ‘da kurulan modern iki büyük hastane, il merkezi hastanelerinde hizmete açılan yoğun bakım üniteleri, artırılan poliklinik kapasiteleri, çalışan sağlığına verdiği önemle başlattıkları uygun çalışma birimleri gibi birçok hizmet sayabiliriz.”şeklinde açıklamasını sürdürdü.

Yavuz’un bünyesinde bulunan Kamu Hastaneler Birliğine bağlı kurumlarda çalışan personele yönelik yapmış olduğu hak ve adaletten sapmayan tavrı ve kimsenin lafına bakmadan, kimsenin hakkını yemeden, kendi personelleri üzerindeki iradesine kimsenin müdahil olmasına izin vermediğini dile getiren Uzun daha sonra, “İnsan sağlığına sunulan hizmeti kutsal bir vazife olarak görmüş bu vazifenin kutsiyetinde sağlık personellerinin katkısını her fırsatta dile getirmiştir. Bu anlamda da çalışanlarının sempatisini kazanmayı bilmiştir.”ifadelerine yer verdi.

Yeni dönem yeni sözleşme zamanın geldiğini ve idari kadrolarda yer alma isteği olunca da ittifaklar ve spekülasyonların sınır tanımaz hale geldi  anlatan Uzun, “ Bursa hastanelerinde bulunan idarecilerin kimisi, hummalı bir şekilde yerlerini koruma, kimileri de hastane idarelerindeki kadrolarda kendilerine yer bulma mücadelesine girişmiş durumdalar. Mesele idari kadrolarda yer alma isteği olunca da haliyle ittifaklar ve spekülasyonlar sınır tanımaz hale geldi. Bursa sağlık idareciliği yönünden kaynayan kazan konumunda şu an. Kendi oluşum amacını unutmuş olan bazı STK’lar ise bu yeni idari kadrolarda olmasını istedikleri kişiler için mücadele etmektedirler. Öyle ki Sayın Yavuz Baştuğ yönetiminin iradesine göreve geldiğinin ilk günlerinde müdahale etmek istemişler bunu başaramayınca Sayın Yavuz Baştuğ Hocayı hedef göstermek için ellerinden gelen her türlü ayak oyunlarına girişmekten geri durmamışlardır.”ifadelerini kullandı.

“Yeni kurulan bir idari yapılanmada onca aksaklık ve sıkıntıları göğüsleyerek belli bir konuma getirilen Kamu Hastaneler Birliği kurumunun idaresinin gelecek dönemde de Sayın Operatör  Baştuğ ve ekibinde olmasının gerek Bursa halkı gerekse de sağlık çalışanlarımız açısından daha olumlu olacağı kanaatini taşımaktayız.” Diyen Uzun son olarak, “Elbette ki Demokratik Sağlık Sen Bursa İl Başkanlığı olarak bizler her daim atılan yanlış adımların takipçisi doğru adımların destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle yeni sözleşme döneminde de Sayın Op.Dr.Yavuz Baştuğ hocanın kaldığı yerden hak ve adalet terazisinden taviz vermeden görevine devam edeceğinden kuşkumuz yoktur. Kendisine ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır.”ifadelerini kaydetti. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir