• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünden proje tanıtım toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 yıldır il genelinde yürütülen ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında da devam edecek olan “Ayda Bir Nefes, Yarın Sizdeyiz ve Eğitim Geleceğim” projeleri ile yeni hazırlanan “Kitaplar Konuşuyor, Geleceğimiz Aydınlanıyor ve O’nu En Güzel Kim Anlatır” projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları İshak Hasanoğlu ve Neriman Karakoç, şube müdürleri, okul idarecileri, AR-GE birimi, okullarda projelerden sorumlu öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dursun, ‘Ayda Bir Nefes Projesi’ kapsamında köylerde birleştirilmiş sınıflarda ya da yalnızca birinci kademesi olan okullarda görev yapan ve şehir merkezine gidiş geliş yapamayan öğretmenlerle bir araya geleceklerini belirtti.

Bunun, müdürlükle ilgili iş ve işlemleri yakından takip etmeleri ve öğretmenlerin motivasyonu açısından önemli olduğunu ifade eden Dursun, “Birleştirilmiş sınıflı veya yalnızca birinci kademeden mevcut olan köy okullarımızda görev yapan öğretmen ve idarecilerimize yönelik aylık dönemlerle her ayın 15’ini takip eden ilk cuma günü tayin edeceğim müdür yardımcıları ya da şube müdürleri başkanlığında toplantılar düzenlenecektir. Toplantıda sınıf yönetimi, etkili iletişim becerileri, öğretmen tutumları, okuma-yazma öğretme teknikleri, birleştirilmiş sınıflarda ders işleme teknikleri, TKY, yazışma kuralları, e-okul gibi konularda eğitim verilecektir”dedi.

Dursun, ‘Kitaplar Konuşuyor Geleceğimiz Aydınlanıyor Projesi’ kapsamında tüm ortaokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek, projeyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı. 

Dursun’un konuşmasının ardından projelerden sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarları ile ilgili detaylı bilgi verildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir