• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Ekmeksiz kalmamak için yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde güvenilir kişi sıfatıyla çalışan geçici TPAO işçileri, işten atılma endişesi yüzünden TPAO’ya yürüyerek, burada bir basın açıklaması yaptılar.

Petrol İş sendikası Batman Şubesi önünde saat 11.00’de toplanan işçiler,  TPAO’ya kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptılar.

Açıklamadan önce Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, kısa bir konuşma yaparak, üyeleri olmadığı halde bir parçaları olan TPAO geçici işçilerinin düzenlemiş olduğu basın açıklamasına destek amacıyla katıldıklarını belirtti.

Basın açıklamasını Geçici TPAO işçileri adına Orhan Benice okudu. Benice, “Bizler, ağırlıklı olarak Batman’da olmak üzere Diyarbakır, Siirt ve Mardin bölgesinde ortalama 15 yıldır TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yediemin (güvenilir kişi) sıfatıyla geçici olarak çalışan işçileriz. TPAO bakımından güvenlik ve üretim amaçlarını koruma riskinin en yoğun olduğu dönemde en zor şartlarda yıllarca fedakârca çalışıp, üretim süreçlerine büyük katkılar koyduk.” dedi.

20 yıldır yaptıkları hizmetin karşılığının işten atılma olmaması gerektiğini söyleyen Benice, “Ama günümüz itibariyle TPAO tarafından işten çıkarılmak, ekmeksiz bırakılmak isteniyoruz. Sayımız yaklaşık 200 civarındadır. Yağmur, çamur, dağ, bayır demeden ülke ekonomisine ve TPAO camiasına 20 yıl hizmet etmiş olmanın karşılığının, işten atılma olmama gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda tüm siyasi aktörlerden ve petrol işçisinden destek beklediğimizi ifade ederken, ekmeğimize ve işimize bedeli ne olursa olsun sahip çıkacağımızı belirtir, yanımızda duran Petrol İş Sendikası Batman Şubesine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir