• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Bingöl Yeni Otogar'da çalışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Şehirlerarası yolcu taşımacılığı için yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Toplam 26 bin 500 metrekare alana sahip olacak yeni terminal binasında aynı anda giriş ve çıkışın yapılabileceği peron, araç yıkama ve bakım istasyonlarının yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verilebilecek nitelikte sosyal donatılar da bulunacak.

Yeni Şehirlerarası Yolcu Terminali’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Barakazi, Bingöl’e yakışır bir otobüs Terminali’nin yapılacağını ifade etti.

Bingöl’de uzun yıllardır kullanılan mevcut otogarın artık ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini, bununla birlikte modern şehir standartlarının da çok altında olduğuna dikkat çeken Başkan Barakazi, “Bingöl’e yakışır nitelikte ve modern bir görünüme sahip olacak ‘Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, yolcu peronları ve otoparkın yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sosyal donatılar yer alıyor. Yeni terminal alanı toplam 26 bin 500 metrekare alana sahip olup, bunun 5 bin metrekaresi inşaat alanı. Geri kalan 21 bin 500 metrekaresi ise yeşil alan ve otopark olarak düzenlenmiştir. Yapılacak terminal içerisinde, danışma, yolcu bekleme holü, bilet satış reyonları, çocuk bakım odası, revir, zabıta kontrol noktası, şoför dinlenme odası, emanet odası,  bay ve bayan mescidi, polis ofisi ve halkın ihtiyaçlarını karşılayacak diğer donatılarla şehirlerarası otobüs terminalini Bingöl’e kazandırıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir