• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Diyarbakır Emniyeti:  `KCK`dan yardım istemedik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 1 Kasım’da HDP/PKK’nin çağrısı üzerine çıkması muhtemel olaylar için KCK’dan yardım istediğine dair bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğu belirten bir açıklama yaptı.

Açıklamada; “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Kamu düzenini sağlamak için KCK`dan kim yardım istedi? Emniyet Müdürü Halis Böğürcü DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle`yi arayarak, 1 Kasım`da olay çıkarılmaması ricasında bulundu’” başlıklı haberlerin yalan olduğu belirtildi.

Diyarbakır`da  huzur ve güvenliğin devamı için kamu ve özel sektörün yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ile zaman zaman görüşüldüğü belirtilen açıklamada, yapılan bu görüşmelerin söz edildiği şekilde KCK’dan yardım istendiği şeklinde olmadığı belirtilerek, “Belirli odaklar tarafından sistematik bir şekilde yapılan gerçek dışı ve yalan haberlerle İl Emniyet Müdürümüz Halis Böğürcü nezdinde Emniyet Müdürlüğümüzü kamuoyunda olumsuz ve başarısız gösterme çabalarının olduğu bilinmektedir. Tamamen yalan ve gerçek dışı olan bu haberin de aynı odaklar tarafından olumsuz algı oluşturmak amacıyla sunulan bir haber olduğu değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir