• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep Umut Der`den İsrail`e sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Gaziantep’te hayırlı hizmetlerini sürdüren Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (UMUT-DER) yönetimi, Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılarını,  yaptığı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Gaziantep Umut Der Genel Başkanı Ahmet Kurt, yaptığı basın açıklamasında, “Kamuoyunun malumu olduğu üzere Siyonist terör devleti İsrail’in, ABD yi de arkasına alarak Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi-i Aksa’yı kuşatma altına almıştır. Dünya Müslümanlarının sessizliğinden ve dağınıklığından faydalanarak Mescidi-i Aksa’yı işgal eden terör devleti İsrail’in, Mescidi-i Aksa’ya karşı yapmış olduğu sadistçe ve alçakça saldırısı kabul edilemez. Yine Mescidi-i Aksa’yı Müslümanlara ibadete kapatması, biz Müslümanlar tarafından kabul edilemez bir durumdur. Siyonist israil, altmış küsür yıldan beridir sürdürdüğü işgal, zulüm, katliam ve işkence dolu zulmünü, yeni bir aşamaya taşımaya çalışmaktadır. Bu terörist devlet, bir buçuk milyar Müslümanın gözlerinin içine baka baka, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı, Müslümanlardan arındırmaya, o bölgeyi Yahudileştirmeye, necis postallarıyla kirletmeye çalışarak, adeta dünya Müslümanlarının sabrını sınamaktadır. Artık Müslümanların ‘Kahrol’ naralarından ziyade, bir araya gelip ciddi tepkiler atmalı ve devletleri harekete geçirmelidir.” ifadelerini kullandı.

Kurt açıklamasının sonunda, “Bu bağlamda, Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (UMUT-DER), olarak tepkimizi ortaya koymak ve İsrail i lanetlemek için Peygamber Sevdalıları Platformunun 14 Kasım 2014 Cuma günü Hüseyin Paşa Camisinde kılınacak Cuma Namazı sonrasında, Balıklı Parkında yapacağı "Mescid-i Aksa`ya Sahip Çık" kitlesel basın açıklamasına destek vereceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Tüm İslam’i STK’ların ve Müslümanların Peygamber Sevdalıları Platformunun bu çağrısına kulak vermelerini bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir