• DOLAR 32.492
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2483.618
  • ...
Mardin'de aşure dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Müftülüğü Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde Mardin’de birçok cami ve Kur’an kursunda aşure dağıttı. Mardin Ulu Cami’de yapılan aşure dağıtımına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun katıldı.

Vatandaşlara aşure dağıtan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bu yıl bir ilki gerçekleştirdiklerini, bir cami yerine birden fazla cami Kur’an kursu ve il müftülüğü hizmet binasında da aşure dağıtarak vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

Mardin Müftülüğü bu yıl Ulu Cami, Latifiye Cami, Sadık Yay Cami, Hz. Ebu Bekir Cami, Pınar bakırcı Kur’an Kursu, Ayhan Yücesoy Kız Kur’an kursu ve İl Müftülüğü Hizmet Binası’nda aşure dağıtımı yaptı.

Kredi ve yurtlar kurumunda bayan vaiz ve Kur’an Kursu öğretmeleri tarafından kız öğrencilere konferans verildi ve aşure dağıtıldı. Ayrıca, Afganistanlı ve Suriyeli mültecilere aşure dağıtımı yaparak Muharrem ve Aşure hakkında vatandaşları bilgilendirmeye çalıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir