• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü proje kabulüne başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü, yeni çağrı döneminde proje kabulüne başlayacak. Program kapsamında Türkiye genelinde üretilecek projeler için yaklaşık 187 milyon Euro fon ayrıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede2012 yılından beri kırsal kalkınma yatırımlarına karşılıksız hibe desteği veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü kırsal turizm, kültür balıkçılığı, et ve süt işleme gibi birçok alanda yapılacak olan projelerin kabulünü 12 Ocak- 10 Şubat 2015 tarihlerinde yapılacağı, ayrıca 5-15 Ocak 2015 tarihlerinde projelerin ön kontrolü yapılacağı ifade edildi.

Bilgilendirmede, yeni çağrı döneminde et ve süt işleme tesisleri ve kırsal alanlarda kete ve ev makarnası gibi yerel ürünlerin üretimi, sera yapımı, halı saha yapımı, otel yapımı, piknik alanları yapımı, restaurant yapımı, balık üretimi ve dokumacılık gibi pek çok alanda değişik projelerin inşaat işleri ve makine-ekipman alımları yüzde 50 hibeli olarak desteklenecek, ayrıca desteğe konu olan harcamalar KDV’den muaf tutulacağı belirtildi.

IPARD programı kapsamında daha önceki çağrı dönemlerinde hayvancılık destekleri için Avrupa Birliği tarafından ayrılmış olan fonun bitmesi nedeniyle bu çağrı döneminde hayvancılık projeleri desteklenemeyecek. Proje başvuru sahipleri hibelerden yeni bir işletme kurmak için faydalanabileceği gibi, mevcut işletmeleri modernize etmek ya da kapasitesini arttırmak için de faydalanabileceklerdir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir