• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meşal “Mescid-i Aksa’ya Yapılan, Direniş Görevini Yapmaya Zorlayacak”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerinin ve Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeyi sürdürmesinin direniş güçlerini sorumluluklarını yerine getirmeye zorlayabileceğini ve olası bir ateşkesi yerle bir edeceğini belirterek, bu iki hususun direniş güçlerinin halkını ve kutsallarını korumak için üzerine düşeni yerine getirmesi için yeterli neden olacağını söyledi.

Katar’ın Eş-Şark gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda Meşal, işgal rejiminin Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili kirli planlarını hayata geçirdiği, Mecidi Aksa’yı Yahudileştirmek istediği ve kutsal mekanları kirlettiği bir dönemde direnişe dokunmanın büyük bir hata olacağını hatırlattı.

Meşal devamla, işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik kirli planlarını Filistinlilerle Müslümanların tepkilerini azaltmak için aşamalı olarak uyguladığını ifade etti.

Dünyanın Mescidi Aksa için Müslümanların ortaya koyacağı öfkenin boyutunu görme gününün artık geldiğini belirten Meşal, Filistin halkının yüz yıldan beri bir gün olsun Kudüs ve Mescidi Aksa için mücadele etmeyi bırakmadığını söyledi.

Arap ve İslam ülkeleriyle ümmete çağrıda bulunan Meşal, Mescidi Aksa’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Filistin Haber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir