• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israil askerleri bir Filistinliyi katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EL-HALİL: israil askerlerinin Batı Şeria`da açtığı ateşte, 1 Filistinlinin katledildiği, 2 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampı`nda israil askerleriyle Filistinli gençlerle arasında gerginlik yaşandı. Olayda israil askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli İmad el-Cevabire (21) yaralandı. El-Mizan Hastanesi`ne kaldırılan Filistinli genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Nablus kentinde de Filistinli öğrenciler ile israil askerleri arasından çıkan arbedede, 2 öğrencinin yaralandığı belirtildi.

"Yahudi Yerleşim Yerleri ve Ayrım Duvarına Karşı Halk Komiteleri" üyesi aktivist Munadıl Hanini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nablus kentin yakınındaki Beyt Furik köyünde israil askerlerinin bir grup liseli öğrencileri kışkırttığını, bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktığını söyledi.

israil askerlerinin, öğrencilere gerçek mermiyle müdahale ettiğini ifade eden Hanini, olayda Ali Nacih Hanini (16) ve Mueyyed Rif’at Hatatibe`nin (16) ayaklarından yaralandığını aktardı.

Hanini, yaralı öğrencilerin tedavi için Nablus’taki Rafidya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını kaydetti.

Olaya ilişkin israil makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

israil askerlerinin Filistinlilere yönelik çeşitli ihlallerinin yanı sıra, geçen hafta eylemcilere müdahalesinde Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi`nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi, Filistinliler nezdinde infiale neden olmuştu.

Gerginliğin yaşandığı bölgede dün Batı Şeria`daki "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde bir Filistinlinin 3 israilliye bıçaklı saldırıda bulunduğu, olayda ağır yaralanan bir kadının daha sonra öldüğü belirtilmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir