• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Mardin'de yerel basının sorunları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Mardin’de yerel basın temsilcileriyle bir araya geldiler.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde düzenlenen toplantıya Mardin ve ilçelerinde yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri hazır bulundu.

TÜRKİYE’NİN HER BİR KARIŞINI DOLAŞTIK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Mardin’e daha önce de geldiğini, ancak bu kez gazetecilerle bir araya gelmek için geldiğini belirtti. Kolaylı, “Yaklaşık 4 aydır Kars’tan Edirne’ye, Antalya’dan Sinop’a kadar Türkiye’nin her bir karışını dolaştık. Her kentin farklı sorunları vardır. Bu sorunlara çözüm üretebilmenin gayreti içindeyiz.” dedi.

İLAN VERMEYENLER KAMUNUN HAKKINI ZAYİ EDİYOR

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ise özellikle resmi ilanları küçülten yerel yöneticilere seslenerek şunları söyledi; “İlan vermeyerek kamunun hakkının zayi olmasına sebep oluyorsunuz. Bu davranışınızdan geri adım atmanızı, hukuka uygun davranmanızı biz sizden bekliyoruz.”

ZARAR EDİYORUZ

Toplantıda söz alan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Mardin LİFE Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Üründü de Mardin’in Büyükşehir olması yerel basını küçülttüğünü vurguladı. Üründü, “Mardin’de yerel basın daha önce de sıkıntılıydı, ancak Büyükşehir olmasıyla beraber bu sıkıntılar büyüdü. Şuan yerel gazeteler zarar ediyor, zarar ediyoruz.” diye konuştu.

İLANLARIN KESİLECEĞİNE İNANIYORUM

Basın İlan Kurumu’nun yerel gazeteleri birleşmeye zorladıktan sonra ilanları keseceğine inandığını söyleyen Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, “Örneğin Mardin’de birleşme olduğu vakit 6 gazeteden 2’ye ineceğiz ve 2 yıl sonra da ‘Kurusa bakmayın ayaklarınızın üzerinde durun!’ diyeceğini düşünüyorum.” dedi.

Yerel gazete temsilcilerinin sorunlarını dile getirdikten sonra toplantı sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir