• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
DGS bilgilendirme konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu ve Lider Akademi işbirliğiyle düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bilgilendirme konferansı Caner Bahçeci’nin verdiği konferans ile bu gün gerçekleştirildi.

Konferansa, öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Devlet ve vakıf üniversitelerini karşılaştıran Caner Bahçeci, devlet üniversitelerinin kontenjan artışlarına dikkat çekti.

Ek yerleştirme uygulamasının 2009’dan itibaren başladığını söyleyen Bahçeci, adayların 18 tercih yapabileceklerini anlattı.

Araştırma yapmadan, puan hesaplaması hakkında bihaber tercih yapıldığından, kişinin hiç gitmeyeceği yerleri tercih edebildiğini kaydeden Bahçeci, YÖK’ün 2010 Ağustos’unda aldığı kararla DGS’de de,  kazananların bir sonraki girişlerinde puanlarının kesileceğini vurguladı.

Sınavın tekniği ve yöntemi konusunda da açıklamalarda bulunan Bahçeci, bu yılın Temmuz ayı içerisinde YÖK’ün yatay geçiş yönetmeliğinde değişiklik yaparak, DGS adayları için de yatay geçiş yapabilme hakkı tanıdığını ifade etti.

Aynı zamanda test hazırlama uzmanı olan Caner Bahçeci, soru sayısının yüzde 10’undan fazla zor soru hazırlanamayacağının altını çizdi.

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir