• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Ermenek`te kurtarma çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Karaman`ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmaları sürerken, çeşitli yardım kuruluşları ile belediyeler, buradaki işçi yakınları, görevliler ve gazetecilere başta yemek olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Kömür ocağındaki su baskını sonrası madende mahsur kalan işçilerin yakınları, ocak çevresinde, içeriden gelecek haberi bekliyor.

İki işçinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından, madendeki nefeslik ve desandrede bölümünde, her bir hareketliliği heyecanla ve tedirginlikle takip eden aileler, umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Arama kurtarma çalışmalarının gece gündüz demeden vardiyalı olarak devam ettiği madende, yardım kuruluşları ve belediyeler, madencilerin yakınlarına, kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekiplere, güvenlik güçlerine, gazetecilere 24 saat sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyor.

Türkiye ve dünyadaki afet bölgelerine yardımları ulaştırmak için kurulan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Ekibi de Ermenek`te meydana gelen su baskını sonrası bölgeye intikal eden kuruluşlardan. Mobil Aşevi Tırı`nı bölgeye gönderen İHH, bölgede 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

İHH Mobil Aşevi Tırı görevlisi Muhammed Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su baskınının yaşandığı günün sonrasında bölgeye geldiklerini söyledi. Arama kurtarma ekipleri başta olmak üzere işçi yakınlarına 3 öğün yemek verdiklerini anlatan Karadağ, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda çalışmalara katkı sağladıklarını aktardı.

Karadağ, günde bin 500 kişiye yemek verdiklerini belirterek, "Buradaki çalışanların ve işçi yakınlarının daha dinç kalmaları için kalorisi yüksek, proteinli besinleri veriyoruz. Bunun yanında vardiya değişimi sırasında kardeşlerimize kumanya sağlıyoruz" dedi.

Madendeki yürütülen çalışmaları kaygıyla izlediklerini ifade eden Karadağ, sahadaki yardım faaliyetlerinin dışında da işçi yakınlarının yanında olmaya çalıştıklarını vurguladı.

İşçi yakınlarıyla bir arada olduklarını, onların dertleriyle dertlendiklerini anlatan Karadağ, şunları kaydetti:

"Onlarla konuştuğumuzda yanlarında olmamızdan memnunlar. Ailelerde hala bir umut var, içeriden çıkacak işçileri bekliyorlar. Mahsur kalan işçilerin yakın akrabaları, ailesi, kardeşi ve çocuklarıyla görüşüyoruz. Özellikle madenden çıkarılan pasa ve çamurun döküldüğü yerde yakının; sefer tası, ayakkabısı, çizme vaya baretini görme umuduyla bekliyor. Ara ara madencilerin soyunma odalarına girip işçilerin elbiselerini kokluyorlar, hasret gidiyorlar. İşçi yakınları artık teselli bulacak bir şeyler arıyor. Bizimle dertleşiyor, tırımızdan yemek alıyorlar."

Bu haberler de ilginizi çekebilir