• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Süreç ile ilgili toplantılarına İslami STK`lar neden çağrılmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlisin Tatvan ilçesinde geçtiğimiz pazar günü AK Parti Genel Başkan yardımcısının katılımıyla çözüm sürecinin değerlendirildiği bir toplantı yapıldı. Kentte faaliyet gösteren bütün STK’lar önceden toplantıya çağrılırken program esnasında UMUT DER’in toplantıya çağrılması tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan UMUT DER Tatvan Şube Başkanı Fesih Ulugöl, “Çözüm Süreci ve yaşanan son gelişmeler üzerine sunumlar yapılan toplantıda, bize toplantıdan önce haber vermeleri lazımken toplantı esnasında haber veriliyor. Toplantının yapılacağı bize önceden haber vermeliydi ki biz de elimizde mevcut bulunan çözüm süreciyle alakalı tespitlerimizi bir dosya halinde sunalım.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Çözüm sürecinin şeffaf işlemediğini dile getiren Ulugöl, “Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Diyarbakır’a gelip 6-7 Ekim saldırılarında şehit olanların ailelerine ziyarette bulunmaması ve Tatvan’da AK Parti Genel Başkan yardımcısının katılımıyla gerçekleşen toplantıya UMUT DER’in önceden davet edilmemesi, düşündürücüdür ve kasıtlı mı yapıldı sorusunu akla getiriyor.” şeklinde konuştu.

Her kesimin muhatap alındığı söylenen çözüm süreciyle ilgili toplantılar devam ederken İslami STK’ların bu toplantılara çağrılmaması dikkatlerden kaçmıyor. (Menderes Beysülen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir