• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Bilge Gençlik Kulübü`nden israil`e sert kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi’nde yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle tanınan Bilge Gençlik Kulübü, israil’in Mescid-i Aksa’yı işgaline sert tepki gösterdi.

Dicle Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi önünde toplanan Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrenciler, burada bir açıklama yaptı.

Açıklama sırasında sık sık tekbirler getiren öğrenciler, ‘Mescid-i Aksa onurumuzdur.’ ve ‘Zalimler için yaşasın cehennem.’ gibi sloganlar attı.

Bilge Gençlik Kulübü adına yapılan açıklamada, israil’in Müslümanlara yönelik saldırılarının yeni olmadığı aksine geçmişten beri bu saldırıların devam ettiği belirtildi.

“israil, 1967’den Mescid-i Aksa’ya ilk defa bu kadar çirkin saldırı gerçekleştirmiştir”

israil’in Mescid-i Aksa işgaline tepki gösteren Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdığının bildirildiği açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde terör devleri israil’in eli kanlı askerleri tarafından kıble mescidine yönelik kirli bir saldırı gerçekleştirilmiştir. İslam ümmetinin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa içerisinde bulunan kıble mescidinin içerisine kanlı postallarıyla giren terör şebekesinin askerleri, Kuran-ı Kerim Mushaflarını yerlere atıp mescidin içerisindeki mihraba zarar vermişlerdir.  Bu duruma tepki gösteren Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermiyle saldıran eli kanlı israil askerleri 27 kardeşimizi yaralamıştır. Sudan bahanelerle bu yıl içerisinde 76 defa Müslümanların girişine engel olunan mescide 1967 yılından beri ilk defa bu kadar çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir.” denildi.

“Bu saldırılar belirli planlar çevresinde yapılıyor”

Tedrici olarak İslam düşmanları tarafından Müslümanların kutsal değerlerine yönelik yapılan bu saldırıların belirli bir plan dâhilinde gerçekleştiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Adeta bu saldırılar ile İslam ümmetinin nabzı yoklanmaktadır. Bu çirkef ile İslam’ın kutsalları yok sayılmaktadır. Terör şebekesi israil şunu unutmamalıdır ki şayet Müslümanlar üçüncü intifada ile tekrar ayaklanırsa babası ABD bile onu kurtaramayacaktır. Dünyanın gözleri önünde yaptığı saldırıları yine dünyanın gözleri önünde verecektir. Müslümanlar bu saldırılar karşısında asla yılmayacak, bu saldırılar Müslümanları güçlendirecektir.” ifadelerine yer verildi. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir