• DOLAR 32.496
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2490.962
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli mültecilere psiko-sosyal destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, GAP Muhtarlar Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Demirkol, mahalle muhtarlarına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

30 mahalle muhtarı ile bir araya gelen müdür Demirkol, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, geliştirici, danışmanlık ve sorun çözme odaklı bilgiler verildiğini belirtti.

Demirkol, “Koruyucu Aile Hizmetleri, çocuk için önemi, süreçleri ve verilen destekler hakkında muhtarlarımıza bilgiler verdik. Korunmaya ihtiyacı olan çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamının önemini de vurgulamadan geçemeyeceğim." dedi.

Demirkol, ayrıca Kobani’den Suruç’a gelen Suriyeli mültecilere başta psiko-sosyal destek olmak üzere birçok konuda yardımcı olduklarını belirtti.

Demirkol, Kent merkezi ve ilçelerde 10 bin 26 engelli vatandaşımıza evde bakım adı altında 8 milyon TL’nin dağıtıldığını söyledi.

Nüfusu 50 bini aşan ilçelerde de sosyal hizmet merkezi kurduklarını ifade eden Demirkol, vatandaşların ihtiyaçlarını daha hızlı bir şekilde hal etmeleri için Ceylanpınar, Siverek, Karaköprü, Eyyubiye, Harran, Suruç gibi büyük ilçelerimizde Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sosyal hizmet merkezi açtıklarını ifade etti.

Toplantıya katılan muhtarlar ise, bu tür tanıtıcı eğitimlerin yararlı olduğunu, değişen ve gelişen sosyal hizmetler hakkında bilgi edindiklerini söylediler.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir