• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Mardinli öğrenciler yetimler için seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetimlere yönelik başlatmış olduğu “İyilikte yaşayan sınıflar” kampanyası Mardin’in Yeşilli ilçesinde start verildi.

Yeşilli Makbule Demir Ortaokulu'nda başlayan kampanyaya İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz'ün yanı sıra İlçe Milli Eğim Müdürü Turhan Hakioğlu, ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Aslan katıldı.

Sınıflarda kurulan kumbaralara ilk parayı atarak kampanyaya destek olan Kaymakam Ersöz, böylesine önemli bir sosyal aktiviteyi başlatan okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri kutlayarak tebrik etti.

Okulda bulunan 10 sınıfın her birini ayrı ayrı ziyaret ederek, burada bulunan kumbaralara bağışta bulunup, öğrencilerin kampanyayla ilgili görüşlerini soran Kaymakam Ersöz, öğrencilerin kampanyaya olan duyarlılığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Kampanyayı başlatan ve aynı zamanda Makbule Demir Ortaokulunda idarecilik görevini de yürüten Mardin İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Ceylan, kampanya hakkında Kaymakam Ersöz’ü bilgilendirdi.

Kaymakam Ersöz, "Yeşillinin bu zeki ve aynı zamanda yardımsever öğrencileri önce yetimleri, ardından da Yeşilli ilçemizi, Mardin’imizi ve tabi ki Dünya'yı da güldüreceklerdir. Bu kampanyanın Yeşilli ayağındaki bundan sonrası için sloganı, ‘Yetim Gülerse Yeşilli Güler, Yeşilli Gülerse Dünya Güler’ olacak, İnşallah Yeşillimizle birlikte yetimlerimiz de, Dünya'mız da gülecektir. Bu güzel ve anlamlı kampanyaya emekleriyle can katan idarecimiz Abdurrahman Ceylan'ın şahsında destek olan bütün okul idarecilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. İnşallah diğer okullarımızda da kampanyamızı yayarak, yeryüzündeki yetimlerin yüzünü güldürmeye vesile olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz'ün kampanya olan duyarlılığından ötürü bütün yetimler adına kendilerine teşekkür eden Ceylan, "Mardin'de başlatmış olduğumuz ve bugün de Yeşilli ilçemizde devam ettirdiğimiz kampanya kapsamında; her sınıfımızın artık bir yetim kardeşi var, Sınıflarımız bir birleriyle iyilikte yarışıyor. Kampanyamız anaokulundan lise derecesine hatta yapılan son çalışmalarla birlikte üniversitelere kadar uzandı. Gönüllülük esasına göre bu okullarımızdaki öğrenciler bir yetimi sahiplenebilecek. Yetimlerimize bu yardımlar ulaşmazsa bunlar ne yapacak? Ama Allah’ın herkesin rızkına kefil olduğuna inanıyoruz. İnşallah elimizden geldiği kadarıyla bu insanlara yardım götürmeye çalışacağız. Bugün dünyanın neresine bakarsanız bakın kanın durulduğu coğrafya Müslüman coğrafyasıdır. Bu bize şunu da gösteriyor, bizim her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik duygusu içerisinde mevzulara bakmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Bizler Osmanlı’nın torunları olarak bizim İslam coğrafyasındaki vazifemizi, duruşumuzu belki bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Mardin'de ve bağlı bütün ilçelerde sorumluluk sahibi öğretmen ve velileri projelerine destek olmaya davet eden Ceylan, her yetimin aylık bakımını üstlenmek için 90 TL olduğu bilgisini hatırlattı.

Kampanya kapsamında kurulan kumbaraya para atarak destek olan Makbule Demir Ortaokulu 7/B Sınıfı öğrencisi Fatma Ösme, “Bugün sınıfça birlik olduk, bir yetime kardeş olduk. Yetim kardeşimize büyüklerimiz de destek oldu. İnşallah bu kampanyaya daha fazla destek olarak kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir